Redactie 112 0 reactie(s) za 16 januari 2016, 16:53

Inbraakverdachte in boeien geslagen na levensgevaarlijke capriolen

Laatst bijgewerkt: zondag 15:10 uur

VLAARDINGEN – Twee nietsontziende inbrekers gaven zaterdagochtend niet om het leven van weggebruikers en twee vasthoudende agenten. Eén zit vast, de ander wordt opgespoord.

Bij een café aan de Vlaardingse Floris de Vijfdelaan ging rond 03.30 uur een inbraakalarm af. Agenten waren twee minuten later ter plaatse. In een auto zat een man, een tweede stapte in en ze vertrokken richting de Marnixlaan

Agenten gingen achter het voertuig aan en gaven de bestuurder een stopteken. Die had daar geen boodschap aan en hij verhoogde zijn snelheid. Hij ging met een dikke honderd kilometer per uur de kruising van de Marnixlaan en Marathonweg over. Die snelheid hield hij grofweg aan op de Maassluissedijk richting de Westhavenkade. Op de Verheijstraat, stopte de bestuurder en boeide één van de twee agenten die de achtervolging hadden ingezet de 45-jarige man wiens woonplaats nog niet duidelijk is.

De tweede agent wilde de bijrijder aanhouden. Die zat inmiddels achter het stuur genesteld en wilde er met de auto vandoor. Er ontstond een worsteling en de man sloeg de agent enkele keren in het gezicht. Hij wist daarop de auto te starten en weg te rijden, de agent die op dat moment in de auto gebogen stond om hem te overmeesteren, met zich meeslepend. De gewelddadige inbraakverdachte ramde een bloembak, reed voor- en achteruit om de agent af te schudden en ging er vervolgens vandoor richting de Vettenoordsekade, maar de agent wist zich in de vluchtautote hijsen. De bestuurder ramde vervolgens nabij de Stationstraat een geparkeerde auto en wist rennend te ontsnappen, kort daarvoor op hem gebruikte pepperspray leek geen effect te hebben.

Bij de inbraak was een grote televisie weggenomen zo vertelde de eigenaar. Eenzelfde televisie werd toevallig genoeg ook in de vluchtauto gevonden.

De 45-jarige zit voorlopig vast op verdenking van inbraak en een keur aan verkeersovertredingen. Naar de identiteit van zijn kompaan wordt onderzoek gedaan door Vlaardingse rechercheurs.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.