Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) do 17 december 2015, 16:12

Levensgevaarlijke capriolen vrachtwagenchauffeur Beneluxtunnel

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:10 uur

ROTTERDAM – Een vrachtwagenchauffeur met een te hoge oplegger reed woensdagavond 16 december rond 18.50 uur over een lengte van 125 meter alles uit het plafond van de Beneluxtunnel wat er maar in zat. Toen hij het uiteindelijk bemerkte reed hij achteruit de tunnel uit. Twee vrachtwagenchauffeurs met meer verkeersinzicht reden hun ‘collega’ klem en vingen daarmee het gevaar voor andere automobilisten af.

De 62-jarige Pool reed de A-buis van de Beneluxtunnel binnen. Zijn combinatie was te hoog waardoor hij direct alle speakers en lampen uit plafond trok. Die kwamen vervolgens op achterop rijdend verkeer terecht. Na zo’n 125 meter stopte de chauffeur zijn combinatie. De man reed vervolgens achteruit de tunnel uit, het aanstormende nietsvermoedende verkeer voor lief nemend. Twee andere vrachtwagenchauffeurs zagen dit gebeuren en kwamen gezamenlijk tot een perfecte actie: ze stopten de levensgevaarlijke actie van de chauffeur door hem klem te rijden en de komst van hulpdiensten af te wachten.

Enorme schade
De omvang van de schade aan de tunnelbuis is enorm, maar valt financieel nog niet te duiden. De rekening gaat naar het transportbedrijf. Ook de door vallende apparatuur beschadigde auto’s zijn een verzekeringskwestie.

Agenten namen contact met een officier van justitie. Besloten werd dat de man een direct af te rekenen boete kreeg voor bijzonder gevaarlijk rijgedrag (art 5. Wegenverkeerswet) á 700 euro en 1300 euro voor de hoogteoverschrijding. De vrachtwagencombinatie is in beslag genomen. Bekeken wordt of deze technisch veilig genoeg is om mee naar Polen te rijden of dat reparatie in Nederland noodzakelijk blijkt.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.