Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 december 2015, 16:36

EOD demonteert vuurwerkbom in woning Spijkenisse

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:10 uur

SPIJKENISSE – In een woning aan de Akkersvoorde in Spijkenisse werd dinsdag een vuurwerkbom gevonden. De EOD demonteerde het zelfgemaakte explosief. De 20-jarige bewoner was niet thuis, maar werd elders in Nederland opgepakt.

Na aanleiding van een eerder onderzoek kwam de politie bij deze woning terecht. In het huis vonden agenten de vuurwerkbom. Vanwege het ontploffingsgevaar van zelfgemaakte explosieven, komt de EOD altijd een onderzoek doen. In dit geval demonteerde de dienst de bom in de woning. Naast het explosief vond de politie ook 20 illegale vuurpijlen. Deze zijn in beslag genomen.

De bewoner was tijdens de inval niet thuis. Hij was elders in het land. De 20-jarige man werd in korte tijd getraceerd en aangehouden.

Door de vondst moesten bewoners van twee omliggende woningen hun huis voor korte tijd verlaten. Ook werd de straat uit voorzorg afgezet en waren de hulpdiensten aanwezig. Na het demonteren werden de maatregelen opgeheven.

Meld het!
De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is soms bijna net zo zwaar als explosieven. Het is onveilig en gevaarlijk, voor uzelf en voor uw omgeving. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-88 44. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online.

112 Spijkenisse

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een overval in Spijkenisse lees je in onze categorie 112 Nieuws Spijkenisse. Alle 112 alarmeringen uit Spijkenisse kan je live volgen via 112 meldingen Spijkenisse.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.