Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 november 2015, 16:56

Rijnmonders vast voor aan- en invoer cocaïne in Rotterdamse haven

Laatst bijgewerkt: zondag 15:09 uur

ROTTERDAM – Rechercheurs van de politie eenheid Rotterdam hebben deze week vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben getroffen voor de aanvoer van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam.

Twee van de vier zouden daarnaast 60 kilo cocaïne naar Engeland hebben vervoerd, en één van de vier zou betrokken zijn geweest bij de invoer van een partij van 300 kilo die in december 2013 in de Rotterdamse haven werd onderschept.

Die laatste vangst is eerder in verband gebracht met een liquidatie van een man in het Brabantse Steenbergen in april 2014 en de moord op een man in Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2014. De Berkelaar was aangezien voor iemand anders, zo bleek al eerder uit het onderzoek.

De politie was een onderzoek gestart nadat informatie was binnengekomen dat een van de verdachten betrokken was bij de invoer van drugs in Rotterdam.

Doorzoekingen
Tegelijk met de aanhoudingen is op een aantal plaatsen een doorzoeking gedaan. Bij die doorzoekingen zijn onder andere namaak vuurwapens aangetroffen. De aangehouden mannen zijn twee mannen uit Spijkenisse van 62 en 43 jaar en twee Rotterdammers van 55 en 35. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.