Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) za 07 november 2015, 0:58

Autogarage Penders verwoest door uitslaande brand

Laatst bijgewerkt: zondag 15:09 uur

VLAARDINGEN – Vrijdagochtend 6 november heeft een zeer grote brand een autosloopbedrijf in Vlaardingen in as gelegd. De brand zorgde voor een forse rookontwikkeling. Niemand raakte gewond. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Rond half vijf kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er vlammen en rook bij het bedrijf aan de George Stephensonweg te zien waren. De brandweer rukte direct met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. De uitslaande brand breidde zich echter snel uit, waardoor besloten werd verder op te schalen.

Rookontwikkeling
Vanwege de rookontwikkeling kregen bewoners van de naastgelegen woonwijk het advies hun ramen en deuren te sluiten. Hierover stuurde de Veiligheidsregio diverse NL Alerts. Ook werd het treinverkeer tussen Maassluis en Vlaardingen tijdelijk volledig stilgelegd. Doorgaand treinverkeer kon in de loop van de ochtend worden hervat, maar op station Vlaardingen West stoppen vooralsnog ook nu nog geen treinen.

Een nabijgelegen school hield haar deuren de eerste uren van de ochtend gesloten. Kinderen die al onderweg waren, zijn opgevangen. Verder was industrieterrein de Vergulde Hand een groot deel van de ochtend afgesloten tussen de James Wattweg, Bellstraat en George Stephesonweg.

Harde knallen, geen asbest
Tijdens de brand waren harde knallen te horen in het bedrijfspand. Dit waren flessen zuurstof en vermoedelijk tanks van de auto’s die in brand waren gevlogen en door de hitte klapten. De brandweer verrichtte onderzoek om na te gaan of er asbest was vrijgekomen. Hiervan bleek geen sprake.

Grootwatertransport
Door de omvang van de brand was een grote hoeveelheid bluswater nodig. De brandweer besloot hierop een extra watervoorziening aan te leggen. Met behulp van een kilometerslange slang werd water vanuit de nabije haven naar het industrieterrein gepompt. De Maassluisedijk was hierdoor enige tijd niet toegankelijk. De brandweer heeft uiteindelijk kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar een naastgelegen bedrijfspand. Het autosloopbedrijf zelf ging wel geheel in vlammen op.

Nablussen en onderzoek
Rond tien uur kwam het officiële sein brandmeester. De brandweer is nog bezig met nablussen, maar inmiddels is de rookoverlast tot een minimum beperkt

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. De Forensische Opsporing heeft sporen veilig gesteld en heeft met diverse getuigen gesproken. De gemeente Vlaardingen had het bedrijf eerder gesloten omdat er gestolen goederen waren gevonden. 

De politie dacht in augustus ook al aan brandstichting. Vlaardingen werd dit jaar veel geteisterd door autobranden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.