Redactie 112 0 reactie(s) wo 14 oktober 2015, 15:57

Hennepkwekerij met bijna 17.000 stekjes aangetroffen in bedrijfspand

PERNIS – Een hennepkwekerij met bijna 17.000 stekjes is een grote. In Pernis werd er dinsdagmiddag 13 oktober eentje ontmanteld.

Agenten stelden aan de Ring een onderzoek in bij een bedrijfspand. Ze roken een henneplucht en zagen hoe de ramen van een loods waren verduisterd. Binnen troffen ze een grote hennepkwekerij aan. Om precies te zijn: 2812 moederplanten en 16.758 hennepstekken. Er is was niemand op het terrein aanwezig. Naar de identiteit van de uitbaters wordt een onderzoek ingesteld. Vanuit een nabijgelegen woning werd de kwekerij van stroom voorzien. Dit gebeurde op zo’n levensgevaarlijke manier dat Joulz de stroom in de woning volledig afsloot. 

Gevaar

Ook hier bleek het weer: hennepkwekerijen zijn gevaarlijk. Niet alleen voor de kweker, ook voor omwonenden. Vrijwel altijd wordt stroom illegaal afgetapt of omgelegd. Leidingen komen zo open te liggen in een door de kwekerij vochtige ruimte. Kortsluiting in een hennepkwekerij is iets waar de brandweer zeer regelmatig voor uitrukt. Het Openbaar Ministerie legt daarom naast het kweken van hennep ook vaak ‘gevaarsetting’ ten laste. Een kweker brengt omwonenden in gevaar. En bovendien doet de energiemaatschappij ook aangifte en komen ze met een naheffing voor de illegaal verbruikte stroom en de vernielde meter. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons