Redactie 112 0 reactie(s) ma 27 april 2015, 11:17

Woningen ontruimd en katten gered bij grote brand Rotterdam

ROTTERDAM – Maandagochtend woedde in een portiekwoning aan het Schoonveld in Rotterdam-Zuid een uitslaande brand. De brand sloeg over naar twee bovengelegen woningen.

 

Rond kwart voor elf ’s morgens brak brand uit in een portiekwoning aan het Schoonveld in Rotterdam. De brand sloeg over naar twee bovengelegen woningen. De brandweer redde drie personen en twee katten met de ladderwagen die door de brand niet meer door de portiek naar beneden konden komen. Negen woningen werden ontruimd. Negen bewoners zijn nagekeken door ambulancemedewerkers. Niemand was gewond. Wel hadden zij last van de luchtwegen door de rook die zij hadden ingeademd. Een acht maanden oude baby is voor de zekerheid in het ziekenhuis nagekeken.

 

De brandweer had de brand snel onder controle. Desondanks zijn drie woningen onbewoonbaar. Drie andere woningen liepen roetschade op en moeten worden schoongemaakt. Het is onbekend wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning.

 

De 40-jarige bewoonster is aangehouden op verdenking van brandstichting. De man die met haar in de woning aanwezig was, is als getuige mee naar het bureau voor zijn verklaring.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons