Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) do 23 april 2015, 14:53

Negen verdachten betrokken bij drugssmokkel

Laatst bijgewerkt: zondag 15:04 uur

ROTTERDAM – Arrestatieteams en rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam hebben woensdag in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met drugssmokkel, aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. De organisatie wordt verdacht van de invoer van 400 kilo cocaïne die vorige week in een container werd aangetroffen. De politie kreeg zicht op het transport mede dankzij intensieve samenwerking met de Braziliaanse federale politie. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen werd samengewerkt met de politie Eenheid Zeeland-West-Brabant.

 

Het aantreffen van de partij leidde vorige week al tot de aanhouding van een 54-jarige douanemedewerker. Hij zou de drugsinvoer gefaciliteerd hebben.

 

In totaal werden 9 mensen, onder wie drie vrouwen, aangehouden. Ze worden verdacht van – betrokkenheid bij – de invoer van cocaïne en witwassen. De aanhoudingen werden onder andere verricht in vakantiewoningen in Zeeland (Kamperland en Bruinisse), maar ook in woonhuizen in Rotterdam, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan de IJssel, Simonshaven, Schiedam en Hellevoetsluis. In totaal werd op 17 plaatsen een doorzoeking gedaan. Er werden auto’s, een geldtelmachine en enkele duizenden euro’s in beslag genomen. Het onderzoeksteam vermoedt overigens dat de organisatie bezig was met het wegwerken van spullen. Zo leek één woning in grote haast leeggehaald en verlaten. De verdachten variëren in leeftijd van 23 tot 63 jaar.

 

Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.