Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 april 2015, 12:58

Niveau riool na lekkage zwavelzuur weer normaal

Laatst bijgewerkt: zondag 15:04 uur

SCHIEDAM – Bij een bedrijf aan de Nieuwe Waterwegstraat in Schiedam kwam woensdag door een lekkage een grote hoeveelheid zwavelzuur in het riool terecht. De hulpdiensten hadden de zuurwaarden in het riool donderdagavond weer op een acceptabel niveau.

 

Donderdagochtend werd een lek geconstateerd in één van de tanks van het bedrijf. Deze was gevuld met zwavelzuur.. De lekkage ontstond waarschijnlijk na een eerdere incident op woensdag.

 

Er bleek maximaal tien ton van in het riool gelopen. Dat maakte de zuurwaarde in het riool te hoog en er werd door de gezamenlijke hulpdiensten Grip 1 gemaakt.

 

De twee betrokken rioolbuizen (één voor het reguliere riool en de ander voor regenwater) werden over een lengte van een kilometer afgesloten. De aangesloten bedrijven (het was een bedrijventerrein) konden het riool blijven gebruiken.

 

De verdere dag waren de inspanningen van de hulpdiensten en de gemeente Schiedam gericht op het zo milieuvriendelijk wegpompen van de gelekte stof. Kort na middernacht waren en de waarden weer normaal.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.