Redactie 112 0 reactie(s) do 09 april 2015, 16:34

Verdachte reeks oplichtingen langer vast

Laatste update: 1 jaar geleden

HOOGVLIET – De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van een 44-jarige man uit Hoogvliet donderdag met 90 dagen verlengd. Hij werd op dinsdag 24 maart aangehouden op verdenking van een reeks oplichtingen.

 

De man zou sinds maart 2013 bij voornamelijk senioren in Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon aan de deur zijn geweest en hen met een smoes geld afhandig hebben gemaakt. In sommige gevallen werden ook goederen uit de woning meegenomen. .

 

Werkwijze

De politie startte een onderzoek nadat er meerdere meldingen binnenkwamen van babbeltrucs waarvan het signalement van de dader overeenkwam. Ook de werkwijze was steeds vergelijkbaar. Een man belde aan en vroeg of hij zijn moeder mag bellen om hem op te halen. Met de telefoon van het slachtoffer werd dan een niet bestaand nummer gebeld, waarna de man zei dat zijn moeder niet kon komen. Vervolgens vroeg hij om geld voor het openbaar vervoer of benzine voor zijn scooter. In een aantal gevallen werd de man ook binnen gelaten en vroeg of hij een glaasje water mocht. Als

het slachtoffer dan water haalde, pakte de man goederen uit tassen of jassen, waarna hij vertrok.

 

Oproep

Het onderzoek naar de babbeltrucs leidde tot de aanhouding van de verdachte op 24 maart. De politie onderzoekt of de man mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt. Bent u slachtoffer geweest van een vergelijkbare oplichting of heeft u andere informatie die het onderzoek verder kan helpen?, belt u dan met de politie via 0900-8844 en vraag naar politie Eenheid Rotterdam, basisteam Oude Maas.

 

Tips

Babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen.

 

Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.

 

Laat nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.

 

Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur.

 

Heeft u toch iemand binnengelaten? Laat mensen dan nooit alleen in uw woning. Zorg dat u altijd zicht heeft op de persoon die u heeft binnengelaten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.