Redactie 112 0 reactie(s) do 12 maart 2015, 22:34

Brand in transformatorhuis Rotterdam

ROTTERDAM (AS Media) – Woensdavond 7 maart zijn door een flinke brand in een transformatorhuisje aan de Schiebroekselaan in het Rotterdamse Liskwartier ongeveer 300 woningen zonder stroom komen te zitten.

Kort na 18.00 uur kreeg de brandweer de melding van de brand en bleek dat het om een serieus incident ging. Omdat de rook enkele woningen introk moesten deze worden ontruimd. Er werd daarvoor GRIP 1 gemaakt zodat er een gecoördineerde inzet kon worden uitgevoerd. Het tramverkeer op de Bergweg kwam stil te liggen door het incident.

Zij reden een omleiding over de Benthuizerstraat en de Zaagmolenstraat. Getroffen bewoners werden uit hun woningen gehaald en met bussen naar sportcentrum Schuttersveld gebracht. Omstreeks half tien kon een groot aantal bewoners weer terug. Stedin meldde toen dat ongeveer 300 woningen nog zonder stroom zitten.

De brandweer had moeite om de brand te blussen omdat het betreden van het huisje niet makkelijk ging. De brand is uiteindelijk door zuurstoftekort gedoofd. Ruim een uur later kon de ruimte pas worden geopend om te zien hoe groot de schade is. De stroom zal worden omgeleid omdat het huisje veel schade heeft opgelopen. De verwachting bestaat dat rond middernacht de eerste huishoudens weer van stroom zijn voorzien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons