Redactie 112 0 reactie(s) di 24 februari 2015, 9:09

Fietsendieven lopen tegen lamp door stelen lokfiets

Laatste update: 1 jaar geleden

VLAARDINGEN – Vijf jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar zijn zondagmiddag in Vlaardingen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Zij liepen tegen de lamp omdat één van de gestolen fietsen een zogenoemde lokfiets van de politie was.

 

Lokfietsen zijn uitgerust met een zendertje waardoor de politie kan zien wanneer iemand de fiets verplaatst wordt. Zo wist de politie dat de lokfiets in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari was gestolen en elders in Vlaardingen was neergezet. Agenten volgden het signaal van de fiets en zagen een jongen bij de lokfiets staan, rommelend aan het slot. Later bleek dat dit slot was doorgeslepen.

 

Direct kwam er een meisje aan de agenten vragen wat er aan de hand was. Het meisje woonde in die straat en de agenten vroegen of zij een kijkje mochten nemen in haar kelderbox. Daar troffen de agenten nog drie jongens en verstopt onder een stuk tapijt nog een fiets die ook van diefstal afkomstig bleek te zijn. Alle verdachten zijn aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

 

Fietsendiefstal is in Vlaardingen een veelvoorkomend probleem. De politie maakt gebruik van lokfietsen om de fietsendiefstallen in de stad terug te dringen. Ook u kunt helpen. Maak bij voorkeur gebruik van een stalling. Maar zet in ieder geval uw fiets altijd goed vast aan een vast object zoals een lantaarnpaal of hek.

 

Ook belangrijk: doe altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in het zeil.

 

Hoe voorkom ik dat mijn fiets wordt gestolen?

  • Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets op een fietsregistratiekaart.
  • Laat een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aanbrengen.
  • Dit is een klein staafje of rondje met gegevens.
  • De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat.
  • Het is niet mogelijk een fiets te laten volgen via een satelliet.
  • Maak gebruik van een stalling.
  • Laat uw fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek staan.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen.
  • Zorg voor een goed slot op de deur van uw schuur of berging.
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.