Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) do 05 februari 2015, 10:44

Grote brand in flatwoning Vlaardingen

Laatst bijgewerkt: zondag 15:02 uur

VLAARDINGEN – Na een uitslaande brand in een flatwoning aan de Koninginnelaan is één woning onbewoonbaar verklaard. Een tweede woning liep waterschade op. Er raakte bij de brand niemand gewond.

 

De hulpdiensten kregen donderdagochtend de melding van een uitslaande brand in een flatgebouw in Vlaardingen. De brandweer was er snel en had de brand op de 4e etage dan ook snel onder controle. De bewoonster bleek niet thuis en kon bij contact met de politie melden dat er verder niemand in de woning aanwezig was. Brandweermensen troffen ook elders in het pand geen slachtoffers aan.

 

Opvang
Bij de brand werden negen omliggende woningen actief ontruimd. Uiteindelijk werden 42 mensen opgevangen in het nabij geleden Zonnehuis aan de Dillenburgsingel. Nadat het gebouw was geventileerd en de CO metingen waren verricht, konden de bewoners aan het begin van de middag weer terug naar huis.

 

De uitgebrande woning is voorlopig niet bewoonbaar. Een tweede woning, een etage lager, liep waterschade op. Voor de bewoners van beide woningen hebben wij voor de komende dagen elders onderdak geregeld.

 

Oorzaak

Kort na de brand werd duidelijk dat de brand vermoedelijk is ontstaan in een oud televisietoestel. De brand verspreidde zich snel en de hitte zorgde ervoor dat de ruiten het begaven. Er ging dan ook geen explosie aan de brand vooraf.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.