Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) do 01 januari 2015, 19:35

Evacuatie na brand in meterkast zorgcentrum Maassluis

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:01 uur

MAASSLUIS – Donderdagochtend 1 januari 2015 woedde korte tijd een brand in zorgcentrum De Vloot in Maassluis. De brand was ontstaan in een meterkast.

 

Vanwege de rookontwikkeling en het feit dat er minder mobiele mensen in het complex wonen, werd een tiental woningen op verschillende verdiepingen ontruimd en schaalde de brandweer op naar GRIP1. Twee bewoners zijn ter plaatse behandeld, omdat zij rook

hadden ingeademd.

 

De bewoners zijn opgevangen in een ander deel van het complex. De brand was snel onder controle. Omdat een aantal woningen nog geen stroom en/of water hadden, duurde het echter enige tijd voordat de bewoners terug konden naar hun woningen.

 

Het complex is geventileerd en op koolmonoxide nagemeten, waarna rond 16.45 uur brandweer en politie de opschaling introkken en weer terug naar de kazerne en politiebureau terugkonden. Het zorgcentrum heeft de getroffen bewoners die niet naar hun woning terug konden, binnen de zorginstelling weten op te vangen.

112 Maassluis

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Maassluis lees je in onze categorie 112 Nieuws Maassluis. Alle 112 alarmeringen uit Maassluis kan je live volgen via 112 meldingen Maassluis.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.