Redactie 112 0 reactie(s) ma 22 december 2014, 17:40

Schiedamse wegpiraat is bekeuringen rijker en auto armer

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Een man die zich wilde onttrekken aan een controle is maandagochtend vroeg in Hillegersberg aangehouden. Later bleek dat de man diverse boetes had openstaan en reed terwijl zijn rijbewijs al eerder was ingenomen. Na zijn aanhouding probeerde de man zich te identificeren met het rijbewijs van iemand anders. De wegpiraat is verschillende bekeuringen rijker en een auto armer.

 

Maandagochtend omstreeks 3.00 reden agenten op de Weissenbruchlaan toen een auto hen passeerde. De agenten keerden hun auto om de passerende auto te controleren. De bewuste auto verhoogde daarop zijn snelheid en reed een woonwijk in. De agenten volgden de man tot de Willem Nagellaan. Toen de man zag dat dit een doodlopende straat was, ging hij er rennend vandoor. Agenten achtervolgden de man te voet.

 

De man verstopte zich, maar op aanwijzing van een politiehond kon de man in de fietsenstalling in een voortuin worden aangehouden. De man toonde bij zijn aanhouding het rijbewijs van iemand anders in een poging de agenten te misleiden en zijn straf te ontlopen. Door het gebruik van de ID-zuil op het politiebureau kon zijn werkelijke identiteit worden vastgesteld. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Schiedam.

 

De verdachte had al diverse bekeuringen open staan welke hij niet kon betalen. Daarop is zijn auto buiten gebruik gesteld. Ook heeft hij diverse nieuwe bekeuringen gekregen voor verkeersovertredingen, is de man aangehouden voor identiteitsfraude en wordt de verdachte aangemeld bij het CBR voor zijn asociale rijgedrag.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.