Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:50:23 Ambu 17150 Sint Liduinahof 3117AH Schiedam Schidm Bon 9275 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-150

Ambulance 17-150

donderdag 21 januari 2021

MAANDAG 21|12

Verdachte dodelijke schietpartij Vlaardingen is heengezonden en geen verdachte meer

Bij de schietpartij kwam een 26-jarige man uit Vlaardingen om het leven

VLAARDINGEN - Bij een schietincident op de Patrimoniumdwarsstraat viel woensdagavond 16 december een dodelijk slachtoffer te betreuren; een 26-jarige man uit Vlaardingen. In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuige kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak. Ook heeft hij inmiddels het ziekenhuis verlaten.


Omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer die avond meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan. De man bleek een schotwond te hebben. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het 26-jarige slachtoffer ter plaatse. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

 

Groot onderzoek gestart
Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie.

 

Getuigen en camerabeelden gezocht
Ook al heeft de politie inmiddels al wat getuigen gesproken, nog steeds blijft informatie welkom. Ook camerabeelden van de omgeving zijn waardevol voor het onderzoek. Er is een buurtonderzoek gehouden waarbij politiemensen bij bewoners van de wijk langs de deur gaan. Heeft u informatie, laat het de politie weten via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan met 0800-7000.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines