Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:04:00 Brt-01 Co-melder Lisztplein Schiedam 170331 Prio Middel Eenheid | Vlaardingen Kazernealarm Brandweer Waterweg...
maandag 08 maart 2021

MAANDAG 02|11

Berging metro Spijkenisse kan nog dagen duren

De crash gebeurde rond 00.30 uur afgelopen nacht toen de bestuurder zijn metro naar het opstelspoor reed

SPIJKENISSE - De berging van de gecrashte metro in Spijkenisse kan nog dagen duren. De gemeente laat weten dat er eerst bomen moeten worden weggehaald en de sloot moet worden gestut om er vervolgens rijplaten voor een grote zwaar kraan op te kunnen zetten.

 

Het bergen van de metro is een precisieklus. Een half rijtuig balanceert op een kunstwerk van een walvisstaart waar de metro op tot stilstand is gekomen. De schade aan de metro en de metro aan is gigantisch. De hele onderkant is weggeslagen en overal liggen brokstukken. Het stootblok ligt een tiental meters lager in de struiken.

 

De veiligheidsregio maakt zich zorgen om de harde wind, zaak is nu om de metro te stabiliseren en zo snel mogelijk te bergen. De schade aan het spoor komt later wel.

 

De crash gebeurde rond 00.30 uur afgelopen nacht toen de bestuurder zijn metro naar het opstelspoor reed. De metro stopte niet en ramde met een flinke snelheid het stootblok, hoe dat kon gebeuren is onbekend. De RET geeft aan nog niet te kunnen vertellen waardoor het ongeval is gebeurd. In de metro zitten allerlei veiligheidssystemen en de bestuurder bediend een dodemanspedaal. Zodra dit pedaal los wordt gelaten stopt de metro met rijden. De chauffeur is formeel aangehouden. De ongevallenspecialisten van de politie en de RET onderzoeken of er sprake is van een menselijke fout of een technische fout. In de metro zit een blackbox, deze zal nader worden bekeken.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines