Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:11:31 Ambu 17168 Oostsingel 3112GC Schiedam Schidm Bon 150639 Prio Hoog Eenheid | CPA Rotterdam Rijnmond (Regionale functionaris)
zaterdag 28 november 2020

VRIJDAG 09|08

Brandweer redt kat uit boom, wie gaat dat betalen?

Doe mee aan onze poll op de voorpagina

NEDERLAND - In Nederland stuurt de brandweer nooit een rekening voor haar inzetten, wie haar ook alarmeert. Maar ook wanneer de brandweer er op uit gaat om een dier te redden? De brandweer heeft een wettelijke taak om mensen en dieren te redden. Als de centralist een melding binnen krijgt van een dier in nood dan zal deze een inschatting maken of het nodig is om de brandweer er op af te sturen.

 

Als zich een calamiteit voordoet hoeft u dus niet bang te zijn dat u als melder of slachtoffer een rekening ontvangt van de brandweer. Maar, hoewel de brandweer u niets kost is de brandweer "niet gratis". De kosten (mensen en materieel) worden betaald uit de gemeentebegroting. U betaalt het dus met zijn allen.

 

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?

Doe mee aan onze poll onderaan op de voorpagina. Zou de brandweer een rekening moeten sturen voor een inzet?

Foto's
1/1
Reacties
GROTE KATER ! zegt: spacer
WANNEER STOPT DIT EEN KEER

Wie haalt het toch iedere keer in z’n
bolle hoofd om de brandweer te bellen voor een kat in een boom ?
Voor dergelijke gevallen moet men de persoon die hier om vraagt volledig de kosten laten betalen en als men dat niet wil, gewoon de brandslang er op zetten dan zal je eens zien hoe vlug een kat uit een boom is of van een dak af komt.

Dit is toch te gek voor woorden om hier iedere keer de hulpdiensten voor op te trommelen !
09-08-19 21:22
Score: 372
Rekening brandweer zegt: spacer
Een rekening van de vrijwillige brandweer is ongewoon, net zo als de brandweer bellen voor een kat uit een boom of van een dak te halen, voor een dergelijke actie zou er altijd een rekening gestuurd moeten worden, dat achterlijke gedoe om voor een kat op dak of in een boom de hulpdiensten in te schakelen is echt NIET NORMAAL !
09-08-19 21:30
Score: 148
PussyCat zegt: spacer
Gewoon die katten binnen houden, dan is het hele probleem opgelost. Mocht je je poesje toch buiten willen laten, zet dan je tuin/balkon af.
09-08-19 21:38
Score: 21
Katja zegt: spacer
Interessant. Woon zelf in gemeente Brummen en weet dat buurvrouw wel eens brandweer belt voor kat in boom (overigens pas als die kat er al twee, drie dagen in zit - elke sukkel weet dat je niet al na een half uurtje de brandweer moet bellen), maar die betaalt de rekening altijd zelf. Dus per gemeente nogal verschillend.
09-08-19 23:19
Score: 32
Reactie van Jaap heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -50
Reactie van Marion heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -50
Poll zegt: spacer
Niet nodig die kst komt wel uit de boom

Spoedeisende gevalen is belangrijke
10-08-19 06:46
Score: 55
Reactie van John heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -21
Reactie van Carola heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -42
Reactie van Willem heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -18
Reactie van Marc heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -51
Miran zegt: spacer
Iemand ooit een dode kat in een boom zien zitten ?
Waarschijnlijk niet, dus bellen heeft geen zin of je moet de ploeg een oefening gunnen ;)
Die beesten komen er uiteindelijk zelf wel uit.
10-08-19 10:05
Score: 153
Reactie van Margrirh8 heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -10
Reactie van Marjan heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -51
Reactie van Jan heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -35
Reactie van Evert udink heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -49
Kat of Hond zegt: spacer
Reactie op Evert Udink,
Een hond opsluiten in een auto is iets anders dan een kat op een dak of in een boom.
Een kat op het dak of in een boom blijft daar niet zitten heb ook hier boven gelezen want ook ik heb nog nooit een dode kat in een boom gezien, en die andere onzin over een dier in nood (als het over kat in een boom of op een dak gaat) daar is de brandweer niet voor bedoeld daar betalen we geen belastinggeld voor als men weer de brandweer belt moeten zij de slang er maar eens op richten je zal zien dat poeslief heel snel beneden komt !

En men maakt hier zo’n ophef over wat nergens op slaat als men een dierenvriend wil zijn best maar dan niet gaan overdrijven met die kattenkoppen, kijk dan eerst eens naar dat sportvissen een vis z’n bek kapottrekken en dan weer terug in het water gooien is dat diervriendelijk ? en nu niet gaan zeggen daar voelen die beesten niks van, nou probeer dat dan maar eens in je eigen waffel voor dat je hier weer ga zitten onzin uitkramen.

De brandweer is er on eerste instantie voor bedoeld om branden te blussen en voor hulpverlening bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval of als er een paard of koe in een sloot zit maar niet voor een kat die op een dak of in een boom zit die komt er echt wel weer vanaf.
10-08-19 23:32
Score: 116
Reactie van Sam heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -10
Reactie van Nero heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -37
donder zegt: spacer
gewoon geen aandacht geven aan de kat heb zelf eentje van 14 weken ging een boom in maar kwam er gewoon weer uit hoor je moet ze gewoon geen aandacht geven
31-08-19 09:00
Score: 0
Reno zegt: spacer
Waarom Stuurt de brandweer de mensen niet gewoon door naar een Boomverzorger, kijken of de kat dan nog gered moet worden als ze er voor moeten betalen.
06-02-20 14:54
Score: -1
Coen van Woensel zegt: spacer
Het is dubbel een kat kan waarschijnlijk wel uit de boom kommen. Mensen maken wel verschil over de dier soort. Een roofvogel kan vast komen te zitten door de leertjes. We betalen allerlei dingen uit gemeenschappelijke pot. De één zeg is goed de ander niet. We betalen allemaal mee aan kinderbijslag ook al heb je geen kinderen. Het is gewoon zo. Wel is het zo dat noodgevallen altijd voorgaan voor meldingen van dieren in nood. Mensen raken niet zomaar een beest kwijt. Ook daar zit liefde achter dus is het mooi dat de brandweer helpt. Beter dan dat mensen zelf de boom in klimmen en eruit vallen. Dan ben je verder van huis.
11-09-20 10:04
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines