Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:35:25 (dia: ) Ambu 17123 Lekstraat 3114SJ Schiedam Schidm Bon 95174 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-123
zondag 21 juli 2019

ZATERDAG 08|09

Lili en Howick zijn weer gevonden en mogen in Nederland blijven

De Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) waren weggelopen vanaf een adres in Wijchen

NEDERLAND - Lili en Howick mogen toch in Nederland blijven. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. De kinderen mogen blijven vanwege 'actuele omstandigheden' rond hun veiligheid. Volgens D66 en CU was de aankondiging van een klopjacht op de kinderen de druppel.

 

De Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) waren weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Zij zijn inmiddels weer gevonden.

 

Er waren grote zorgen over de veiligheid van de twee kinderen, die in een emotionele situatie verdwenen waren. Daarom zocht de politie met verschillende middelen naar de kinderen en riep de hulp van het publiek ook in. Vanwege de - toen nog - op handen zijnde uitzetting van de kinderen werd deze oproep niet breed omarmd.

 

Na de beslissing zaterdagmiddag dat de kinderen niet uitgezet zullen worden, ging het vermissingsonderzoek onverminderd door. Niet alleen het vinden van de kinderen was belangrijk, ook wordt onderzocht of er strafbare dingen met hen gebeurd zijn tijdens hun vermissing.

 

De kinderen zullen daarom gehoord worden door de politie. Daarna worden zij overgedragen aan hun voogd.

Foto's
1/1
Reacties
Reactie van W van de Veen heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -19
Reactie van Linda heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -14
Pierre zegt: spacer
Het hek is nu van de dam, natuurlijk kunnen deze kinderen daar niets aan doen, maar de moeder heeft een gemeen spelletje gespeeld door een tien tal jaren te procederen terwijl ze destijds al terug moest terwijl de kinderen 2 en 3 waren. Daarbij gaan nu de advocaten aan de gang dat de moeder weer terug moet naar Nederland voor gezinshereniging. Slim gespeeld door de moeder. Honderden gevallen zijn er nog dus de advocaten ruiken al weer geld. Allemaal op kosten van de staat en belasting geld.
Er moet gewoon een einde komen aan alle procedure als de rechter gesproken heeft terug naar het land wat veilig is. En geen gebruik maken van onze sociale voorzieningen die de belasting betaler moet ophoesten.
09-09-18 16:56
Score: 30
willem zegt: spacer
dus gauw kinderen maken wetend dat je uitgezet word, en nu maar de hele bevolking op z`n kop zetten ,alles moet veel sneller gebeuren en die advokaten die deze vrouw geholpen heeft uit zijn schorsen want die hebben elke x weer wat anders om ze te laten blijven
23-09-18 10:20
Score: 0
henk zegt: spacer
gelukkig goed ingeburgerde willen we uitzetten en extreme moslims die ons haten laten we blijven
30-09-18 19:28
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie