Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:42:32 Ambu 17126 Korte Hoogstraat Vlaardingen Vlaard Bon 197894 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-126

Ambulance 17-126

donderdag 13 december 2018

DINSDAG 20|02

Schiedamse overvaller in Vlaardingen neergeschoten door politie

De politie zette een achtervolging in, onder andere met een helikopter, en kon de twee overvallers aanhouden door hen klem te rijden op de Parijslaan in Vlaardingen

SCHIEDAM / VLAARDINGEN - Dinsdagavond hielden agenten twee mannen aan na een overval op een supermarkt op de Borodinlaan. Na een waarschuwingsschot werd een van de verdachte in zijn onderbeen geschoten, omdat de overvallers geen gehoor gaven aan de waarschuwingen van de agenten.

 

Dinsdagavond rond 20.00 uur overvielen twee mannen een supermarkt op de Borodinlaan in Schiedam. Ze bedreigden het aanwezige personeel op zoek naar geld. Met nog onbekende buit vluchtten ze niet veel later op een scooter. De politiehelikopter die meteen werd ingezet, kon vanuit de lucht de twee in de gaten houden en agenten met auto naar de juiste plek sturen. Dit resulteerde in twee snelle aanhoudingen. Aanvankelijk wilden de twee verdachten niet luisteren en loste een agent een waarschuwingsschot. Ook hierna renden de twee door, waardoor een gericht schot volgde. Een verdachte werd daarbij geraakt in zijn onderbeen. Beide mannen gaven zich gewonnen.

 

De twee verdachten zijn respectievelijk 16 en 18 jaar en komen uit Vlaardingen. De laatste verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Zoals gebruikelijk bij incident waarbij geschoten is door politie, doet de Rijksrecherche onderzoek.

Locatie

Headlines