Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:27:02 (dia: ) Ambu 17141 Waterstokerstraat 3123RG Schiedam Schidm Bon 199382 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-141
zondag 16 december 2018

DINSDAG 05|12

Grote brand in woontoren aan Wijnhaven in Rotterdam

Bij de brand is een explosie gehoord. Volgens omstanders zit er een flink gat in de gevel

ROTTERDAM - Aan de Wijnhaven in Rotterdam is dinsdag 5 december een zeer grote brand uitgebroken in een flat. Mogelijk ging hier een explosie aan vooraf.

 

De veiligheidsregio meldt via Twitter dat omstanders een gat in muur hebben gezien. De brand woedt op de begane grond in een horecagelegenheid. Het gaat om een flatgebouw van 100 verdiepingen. De brandweer schaalde direct op naar 'zeer grote brand' en 'GRIP1' om zo snel mogelijk een evacuatie te kunnen doen en eventuele slachtoffers te kunnen redden.

 

Een deel van de woontoren wordt ontruimd. Enkele personen worden ter plaatse nagekeken door ambulance personeel. 

 

Er is een NL-Alert verzonden: Brand Wijnhaven Rotterdam: Blijf binnen, blijf uit de rook, sluit ramen deuren en ventilatie.

 

Update

Het vuur is grotendeels gedoofd. Boven de brand zitten twee lagen parkeergarage, ook daar is schade. Er worden momenteel nog knallen gehoord. Dit komt van een beschadigde stroomvoorziening. De hulpdiensten onderzoeken of de gevel aan de Wijnhaven mogelijk verder kan instorten.

Locatie

Headlines