Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:29:45 (dia: ) Ambu 17126 Mgr Nolenslaan 3119ER Schiedam Schidm Bon 8645 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-126

Ambulance 17-126

zaterdag 19 januari 2019

WOENSDAG 11|11

Schiedammers vluchten op gestolen scooter na poging woninginbraak

De agent moest wegspringen om niet te worden aangereden

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft woensdag 11 november om 02.20 uur twee Schiedammers van 18 jaar aangehouden op verdenking van poging woninginbraak, verboden wapenbezit en diefstal van een scooter.


De politie kreeg om 01.45 uur de melding dat er aan een poort van een woning aan de Iepstraat werd gerommeld door twee personen. Meerdere eenheden reden naar de wijk en even later werd gemeld dat de personen op een scooter wegreden via het Goudenregenplantsoen. Daar ziet een agent de scooter rijden. De agent die inmiddels uitgestapt was gaf de twee een stopteken echter dit werd genegeerd en de bestuurder gaf gas bij. De agent moest wegspringen om niet te worden aangereden. De agent herkende de bestuurder en zag deze de Wilgenlaan inrijden. De scooter werd daar echter achtergelaten door de vluchtende mannen die kennelijk te voet verder zijn gegaan de wijk in. Na een zoekactie door verschillende poortjes werden de mannen ingesloten en aangehouden. Bij één van hen werd een mes, gereedschap en een taser in de vorm van een zaklamp aangetroffen. De achtergelaten scooter blijkt van diefstal afkomstig te zijn en was weggenomen vanaf de Baronie. De politie doet verder onderzoek.

Locatie