Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:59:02 Ambu 17108 Mgr Nolenslaan 3119ET Schiedam Schidm Bon 122342 Prio Hoog Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-108
donderdag 01 oktober 2020

Archief

Aanhoudingen voor mensenhandel in hotel Vlaardingen

Gemaakt: Donderdag, 16 april 2020 17:06

VLAARDINGEN - Bij een onderzoek naar mensenhandel zijn woensdag 15 april twee verdachten aangehouden. De aanhouding vond plaats in een hotel in Vlaardingen. De verdachten zijn een 34-jarige vrouw en 30-jarige man uit Bulgarije. Het vermoedelijke slachtoffer van seksuele uitbuiting werd tegelijkertijd uit haar benarde positie in een woning in Den Haag gehaald.


De politie kwam de twee verdachten op het spoor naar aanleiding van een seksadvertentie op internet. Het 27-jarige slachtoffer, ook afkomstig uit Bulgarije, ontving klanten in een woning.

De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel richt zich op de opsporing en bestrijding van mensenhandel, mensensmokkel en overige vormen van migratiecriminaliteit. Medewerkers voeren daarbij regelmatig controles uit in de besloten prostitutiebranche, de raamprostitutiestraten en de escortbranche.

Verlopen rijbewijzen tijdelijk langer geldig vanwege corona crisis

Gemaakt: Zaterdag, 18 april 2020 20:42

NEDERLAND - Door de COVID-19-maatregelen van het kabinet zijn de mogelijkheden om het rijbewijs te verlengen beperkt. Om te voorkomen dat mensen hierdoor in de problemen komen, heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) besloten dat er een tijdelijke oplossing komt: alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot 1 juni 2020. Dat schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

 

Minister Van Nieuwenhuizen komt met deze tijdelijke versoepeling na overleg met haar collega-minister van Justitie en Veiligheid en het Verbond van Verzekeraars. Mensen die voldoen aan de voorwaarden voor deze regeling, kunnen tot 1 juni 2020 blijven rijden met hun verlopen rijbewijs. Ze blijven verzekerd en krijgen hiervoor geen boete als ze staande worden gehouden.

 

De maatregel geldt voor mensen die een rijbewijs hebben met een geldigheid van tien jaar. Ook de rijbewijzen die eens in de vijf jaar verlengd moeten worden, vallen onder deze regeling. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld rijbewijzen van beroepschauffeurs of van mensen met een lichte medische beperking die elke vijf jaar een keuring krijgen.

 

Mensen waarvan het rijbewijs korter geldig is, bijvoorbeeld één jaar of drie jaar, kunnen geen gebruik maken van deze maatregel. Hun rijbewijs moet vaker worden verlengd omdat vanwege een medische aandoening de rijvaardigheid regelmatig door een arts beoordeeld moet worden. Dat is belangrijk met het oog op de verkeersveiligheid.

 

Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Ook inwoners van de EU die in Nederland verblijven met een verlopen rijbewijs van een andere EU-lidstaat, vallen onder de regeling. Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.

 

De minister geeft in de Kamerbrief aan dat een verdere verlenging van de geldigheid na 1 juni 2020 aan de orde kan zijn, mocht dat nodig blijken. Daarover neemt ze een besluit als er binnenkort meer bekend is over de duur en gevolgen van de toekomstige COVID-19-maatregelen.

 

Eerder deze week besloot Van Nieuwenhuizen al om de geldigheid van verschillende andere certificaten, bewijzen, (deel)examens en ook het theorie-examen voor het rijbewijs te verlengen.

Waarschuwing! Vals NL-Alert verstuurd uit naam van RIVM

Gemaakt: Maandag, 20 april 2020 16:49

NEDERLAND - Waarschuwing! Maandagochtend 20 april is er een vals NL-Alert verzonden. In het bericht wordt gesproken over zorgpakketten die het RIVM zou aanbieden. Dit bericht is niet van het RIVM afkomstig. Klik niet op de link in het bericht! Oplichters willen toegang tot je bankgegevens.

 

De nagemaakte website lijkt overtuigend en klanten van talloze banken kunnen slachtoffer worden van deze oplichtingspraktijken.

Nieuwe beelden zendmastenbranden in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 21 april 2020 18:40

NEDERLAND - Ook afgelopen week werd bij zendmasten brand gesticht. In de zoektocht naar de daders worden dinsdag 21 april in Opsporing Verzocht nieuwe beelden van brandstichting getoond.

De beelden zijn onder andere van de brand op zaterdag 18 april in Amsterdam. Daar werd brand gesticht bij een mast op een parkeergarage aan de Van Bleiswijkstraat. In de vorige uitzending van het tv-programma waren beelden van een brand in Groningen te zien. Op vrijdag 10 april sprenkelde een man vloeistof uit een jerrycan bij een mast, vervolgens tonen bewakingsbeelden dat hij de vloeistof aanstak. De aandacht van Opsporing Verzocht leverde toen meerdere interessante tips op.

 

De afgelopen weken waren op meerdere plekken in het land zendmastbranden. Dit soort branden kunnen er onder meer voor zorgen dat het noodnummer 112 minder goed of zelfs niet bereikbaar is.


De onderzoeken worden gedraaid door de eenheden waar de branden woedden en de Dienst Landelijke Recherche. De rechercheurs roepen via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in.

 

Alle items  in het programma

 

Uitzending en herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag 21 april vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. De herhaling wordt woensdag 22 april rond 16.30 uur uitgezonden op NPO2. Volgende week dinsdag begint het programma om 21.30 uur.

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland

Gemaakt: Dinsdag, 21 april 2020 20:07

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. Medewerkers in de zorg doen hun uiterste best om iedereen de zorg te geven die zij nodig hebben. Er worden nog steeds mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona, maar de aantallen gaan gestaag omlaag.

 

Hoewel de situatie nog heel fragiel is, komt er nu voorzichtig ruimte. Ruimte die ook nodig is. Bijvoorbeeld bij ouders die hun werk moeten combineren met de schoolbegeleiding van hun kinderen. Ruimte ook voor kinderen en jongeren die hun school, sport en spel missen. Dat is de verdienste van ons allemaal: omdat we ons aan de maatregelen houden, kunnen we kleine stapjes zetten.

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Hieronder een overzicht van wat er wijzigt plus de ingangsdatum. De praktische invulling van onderstaande wijzigingen krijgt de komende tijd verder vorm in samenspraak met betrokkenen.

 

Onderwijs en kinderopvang

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen op 11 mei hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

  • Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De andere helft van de tijd volgen zij onderwijs op afstand.
  • De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uitwerken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent.
  • Het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaat 100% open.
  • Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten.
  • Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school kunnen.

 

Sport

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

 

Zelfstandig wonende ouderen

Het advies om niet op bezoek te gaan bij 70-plussers wordt aangepast. Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.

 

Evenementen

Evenementen vormen helaas een risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

 

Impact op de samenleving en sociaaleconomische gevolgen

Met iedere stap die we in dit proces zetten, zullen sommige mensen opgelucht zijn, anderen juist teleurgesteld of bezorgd. Toch is dit de intelligente weg vooruit naar een gezonde samenleving, waarin mensen zich veilig voelen, kunnen ondernemen, onderwijs volgen en zich weer zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Daarbij gebruiken we de kansrijke plannen die bedrijven en organisaties maken voor de anderhalvemetersamenleving.

 

De impact op de samenleving en de sociaaleconomische gevolgen van de crisis zijn enorm. De overheid kan dankzij haar goede financiële positie eerste hulp bieden aan ondernemingen, zelfstandigen en getroffen sectoren. Maar we kunnen niet voorkomen dat veel mensen in meer of mindere mate geraakt worden. Gelukkig zien we dat overal in de samenleving mensen, bedrijven en organisaties opstaan om elkaar te helpen. 

Vermist vanuit Vlaardingen: 33-jarige Ursula Dyrek

Gemaakt: Woensdag, 22 april 2020 17:34

VLAARDINGEN - Vermiste Ursula Dyrek zou aan de slag gaan voor het bedrijf Axidus Uitzendbureau, Bandijkweg 2, Maasdijk. Zij heeft bij Axidus op 2-3-2020 een contract getekend en werd daarna door iemand van het bedrijf naar de Dirk de Derdelaan gebracht. Mevrouw Dyrek is voorgesteld aan de beheerder van de "Polen-flat" en zij heeft haar tassen in de voor haar bestemde woonruimte geplaatst. Daarna is Dyrek weggegaan met de mededeling dat zij "even naar de winkel zou gaan". Daarna is niet meer van haar vernomen.

 

Dyrek is op 2 maart 2020 voor het laatst gezien door de beheerder van de "Polen-flat".


Vragen
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

 

Gegevens
Naam: Ursula Dyrek
Geboortedatum: 11-09-1986
Huidige leeftijd: 33
Geslacht: Vrouw

Tot 1 juni gratis adverteren voor lokale ondernemers in deze tijd van de coronacrisis

Gemaakt: Donderdag, 23 april 2020 16:13

SCHIEDAM - Als je bedrijf in beeld blijft tijdens deze lastige periode, blijf je ook bij de consumenten onder de aandacht. Nu adverteren betekent ná de crisis een voorsprong op de concurrent. Wij als 112ZSchiedam willen de lokale ondernemer graag steunen en bieden daarom de eerste 10 ondernemers aan om tot 1 juni 2020 gratis een advertentie op onze website te plaatsen. Geen contract, geen kosten. De banner wordt door ons kosteloos opgemaakt en kan gedurende de periode kosteloos worden gewijzigd. De banners zijn optimaal zichtbaar voor onze bezoekers op zowel desktop als tablet en mobiel.

 

Met onze 23 online nieuwssites ontvangen we maandelijks meer dan 3 miljoen pagina bezoeken. De meeste bezoekers komen uit de regio, adverteren voor lokale bedrijven is daarom juist erg interessant. De website is bedoeld voor jong en oud en wordt ook daadwerkelijk bezocht door mensen in alle leeftijdscategorieën.

 

Interesse? Neem contact op met [email protected]

Bedank de hedendaagse helden met een berichtje #Dankaandezorg

Gemaakt: Vrijdag, 24 april 2020 17:16

Mensen die werkzaam zijn in de zorg zetten dagelijks hun eigen gezondheid op het spel in de strijd tegen het coronavirus. Nooit eerder werd zo duidelijk hoe belangrijk deze mensen zijn en hoe hard wij ze nodig hebben. Op dankaandezorg.nl kunnen mensen een persoonlijk bericht achterlaten voor deze helden, als bedankje en steuntje in de rug. Alle berichten worden stuk voor stuk afgeleverd aan de zorgmedewerkers. 

 

‘Dank aan de zorg’ is een initiatief dat opgezet is door een groep ondernemers en vrijwilligers uit verschillende disciplines en landen. Het platform is in het leven geroepen om dank- & steunberichten te verzamelen en deze direct af te leveren bij zorgmedewerkers overal ter wereld, in ziekenhuizen, klinieken of op andere plekken waar de berichten te zien zullen zijn voor de mensen die het betreft. Om ze te bedanken voor het werken in barre omstandigheden en dat zij onze families helpen terwijl ze niet bij die van zichzelf kunnen zijn, in de strijd tegen corona.

 

Het doel is om minstens 1 miljoen bedankjes te ontvangen en deze stuk voor stuk af te leveren bij 10 miljoen zorgmedewerkers wereldwijd. Om mensen over dit platform te informeren en aan te moedigen een bericht achter te laten stellen mediabedrijven kosteloos zendtijd en commerciële ruimte beschikbaar. Dankzij hun hulp zal de campagne te zien zijn op TV, in print en out of home media.

 

Met de kennis en ervaring van het Dank aan de zorg-team hebben we dit kunnen opzetten. Daarnaast hebben de geweldige mensen van Stainless Sound, MassiveMusic en Eyeforce meegeholpen om in slechts enkele dagen een prachtige TV commercial op te nemen, te editen en distribueren. 

 

Het team heeft, samen met alle meewerkende partners, ongelooflijk hard gewerkt aan communicatie- en social media strategieën en creatieve uitingen voor o.a. out of home, digitaal, social en TV. Alles met als voornaamste doel ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers over de hele wereld begrijpen hoe dankbaar we zijn voor alles wat zij voor ons doen. Help alsjeblieft mee door een bericht achter te laten.”

 

Jasper Mutsaerts van Dank aan de zorg: “De missie van dankaandezorg.nl is om dankbaarheid te tonen aan zorgmedewerkers wereldwijd. dankaandezorg.nl moedigt burgers aan om hun ‘Dankjewel’ bericht achter te laten op het platform, die wij vervolgens afleveren o.a. middels live streams in ziekenhuizen. Tot op heden hebben al ruim 100.000 mensen hun steun- en dankbetuiging gedeeld.”

 

Ga naar www.dankaandezorg.nl en bedank de hedendaagse helden.

Containerbrand in De Gorzen Schiedam zorgt voor veel rook

Gemaakt: Maandag, 27 april 2020 00:52

SCHIEDAM - Zondagavond tijdens surveillance kwamen agenten in De Gorzen een containerbrand tegen. De inhoud van de container is vermoedelijk in brand gestoken.

 

De brand zorgde voor veel rook in de wijk.

 

Schiedammer opgepakt voor zeer gewelddadige overval op echtpaar in Rozenburg

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 17:12

ROZENBURG - De politie hield dinsdag 28 april aan het begin van de avond een 46-jarige verdachte uit Schiedam aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij een zeer gewelddadige overval op een ouder echtpaar aan de Clematislaan in Rozenburg.


Het echtpaar in de leeftijd van 75 jaar raakten woensdag 25 maart gewond toen een onbekende man hun woning binnendrong en beide bewoners overviel. Die dag deed de 75 jarige bewoonster de deur open en werd ze geslagen op haar hoofd door een man. Haar 75 jarige man schoot haar te hulp en raakte ook gewond. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Ambulancemedewerkers brachten de bewoners voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met hen.

 

Het regionale overvallen team van de politie-eenheid Rotterdam startte direct een groot onderzoek. Slachtofferzorg ontfermde zich over het echtpaar. Het team kon vandaag het goede nieuws brengen. Op basis van het uitgebreide onderzoek kwam de 46-jarige verdachte in beeld als mogelijke verdachte van deze zeer gewelddadige overval. Hij werd dinsdagavond door leden van een aanhoudingseenheid in zijn woning aangehouden. De man zit nog vast en wordt verhoord.

Advies overheid: verwijder NL-Alert-app vanwege data-lek!

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 21:13

NEDERLAND - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vandaag melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een data-lek in de aanvullende informatie-app van NL-Alert. Deze app is vrij nieuw en is aanvullend op het algemene NL-Alert alarmmiddel van de overheid in het geval van een noodsituatie. De app kan sinds begin maart worden gedownload door gebruikers van een Android- of iOS-toestel voor aanvullende informatiediensten. Intussen hebben circa 58.000 gebruikers deze extra informatie-app gedownload. Zij krijgen het advies om deze aanvullende NL-Alert-app te verwijderen van hun telefoon. Het verwijderen van de aanvullende app heeft geen gevolgen voor het ontvangen van alarmberichten van NL-Alert zelf, want het is een heel ander systeem.

 

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat nader onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het data-lek in de aanvullende app en hoe het heeft kunnen ontstaan. Om naast alarmberichten van NL-Alert aanvullende informatiediensten via de app te kunnen leveren, bijvoorbeeld met pushberichten, moeten op dat moment locatiegegevens worden verzameld van de gebruikers die zich dan in een getroffen gebied begeven. Er zijn echter ook locatiegegevens en mogelijk andere persoonsgegevens, zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe notificatiedienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze externe dienst is verzocht het verzamelen van data via de app per direct te staken en de al verzamelde data te vernietigen.

 

Dichten data-lek
Er worden nu maatregelen genomen om de aanvullende app op een andere, veiliger manier in te richten. Zolang dit proces niet is voltooid, is het advies de app te verwijderen. Er zal binnen enkele dagen een update van de app worden verspreid, waarin de betreffende externe dienst is verwijderd. Daarmee wordt het lek zo snel mogelijk gedicht.

 

De NL-Alert app is een waardevolle aanvulling op de crisiscommunicatiemiddelen van de overheid. Tegelijkertijd moeten burgers erop kunnen vertrouwen dat er op zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Minister Grapperhaus heeft de Auditdienst Rijk (ADR) gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken. De ADR heeft hiermee ingestemd.

 

Zodra er meer bekend is over het data-lek zal die informatie worden verspreid via de website van NL-Alert en wordt ook weer de Tweede Kamer geïnformeerd.

Auto in vlammen op het Bachplein in Schiedam

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 04:50

SCHIEDAM - Op het Bachplein in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 mei een auto volledig afgebrand. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Heeft u iets gezien of gehoord, wat de politie kan helpen de oorzaak te achterhalen? U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Twee aanhoudingen voor ernstige mishandeling in uitgaansleven Vlaardingen

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 16:06

VLAARDINGEN - Wat een leuk avondje stappen had moeten zijn, eindigde voor een 24-jarige jongeman in Vlaardingen op de intensive care. In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart werd hij in elkaar geschopt door een groepje mannen. Hij liep daarbij inwendig letsel en gebroken ribben op. Een 28-jarige man uit Vlaardingen en een 24-jarige Schiedammer werden dinsdagochtend in hun woningen aangehouden.


Het slachtoffer was die bewuste zaterdag met vrienden op stap, toen een van hen in een Vlaardingse uitgaansgelegenheid ruzie kreeg met een groepje mannen. Nadat die ruzie hoog opliep werd het groepje mannen door personeel uit de kroeg gezet. Toen de vriendengroep van het slachtoffer naar een andere gelegenheid wilden, gingen er twee vooruit om te kijken of de ruziezoekers daar niet aanwezig waren. Dat bleek wel het geval. Die gingen de confrontatie gelijk aan, pakten het slachtoffer vast en dwongen hem naar buiten. Hij werd op de grond geduwd en kreeg schoppen en klappen. Bij deze mishandeling wordt het slachtoffer ook bijna de gracht ingedreven, maar op enig moment besluiten de verdachten toch weg te gaan."

 

Vijf dagen ziekenhuis
Het slachtoffer wist nog naar zijn ouderlijk huis te fietsen, waar een familielid de ambulance waarschuwde. In het ziekenhuis werd hij direct naar de intensive care gebracht met een scheur in zijn milt en nier, en een aantal gebroken ribben. Letsel dat fataal had kunnen zijn als hij in plaats van naar familie naar zijn eigen woning was gegaan. Pas na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

 

OM in beroep
Getuigen waren erg bang voor represailles naar aanleiding van het heftige geweld, maar doordat er duidelijke camerabeelden beschikbaar waren, leidde het onderzoek naar twee verdachten; één van 28 uit Vlaardingen en één van 24 uit Schiedam. Team Parate Eenheid hield hen dinsdag in de vroege morgen aan in hun woningen. De mannen zijn donderdag voorgeleid door de Rechter-Commissaris. Die heeft ze geschorst waardoor beide mannen inmiddels weer vrij zijn. Tegen de beslissing om de hoofdverdachte, de 28-jarige Vlaardinger, te schorsen is het OM in beroep.

Wielrenner gewond na aanrijding met auto in Schiedam

Gemaakt: Zondag, 03 mei 2020 18:22

SCHIEDAM - Zondagmiddag 3 mei rond 17.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Van Deventerstraat in Schiedam.

 

Een wielrenner is op de kruising in botsing gekomen met een personenauto. Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Felle brand in laboratorium aan de Jan van Galenstraat in Schiedam

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 15:33

SCHIEDAM - Maandagmorgen 4 mei rond 07.55 uur is brand ontstaan in een laboratorium aan de Jan van Galenstraat in Schiedam.

 

De brand zou ontstaan zijn in een zuurkast van het bedrijf. Medewerkers hebben geprobeerd een eerste bluspoging te doen maar dit is niet gelukt. Er zou inmiddels sprake zijn van een forse rookontwikkeling.

 

De brandweer werd met meerdere voertuigen ingezet en probeert de brand onder controle te krijgen. Er is uit voorzorg opgeschaald naar grote brand indien de brand zich zou uitbreiden. Het blussen van een brand in een zuurkast is lastig, dit kan alleen met bijzondere blusmiddelen.

Forse schade na aanrijding op kruising aan de Rotterdamsedijk in Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 16:42

SCHIEDAM - Dinsdagmorgen 5 mei rond 11.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's op een kruising aan de Rotterdamsedijk in Schiedam.

 

Beide voertuigen raakte flink beschadigd. Een persoon werd in een ambulance gecontroleerd. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig en is afgemeld. Door het ongeval is de kruising afgesloten waardoor auto en tram verkeer niet kan passeren. Een berger zal beide voertuigen komen bergen.

Bestuurder invalide voertuig met de schrik vrij na aanrijding in Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 16:54

SCHIEDAM - Dinsdagmiddag 5 mei rond 15.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rotterdamsedijk in Schiedam.

 

Een invalide wagen is door onbekende oorzaak in aanrijding gekomen met een personenauto. De bestuurder van de invalide wagen is in de ambulance gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Auto door brand verwoest aan de Spalandlaan in Vlaardingen

Gemaakt: Zondag, 10 mei 2020 04:37

VLAARDINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag 10 mei rond 03.05 uur is brand ontstaan in een auto aan de Spalandlaan in Vlaardingen.

 

De auto is door de brand totaal verwoest. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk, brandstichting wordt zeker niet uitgesloten.

Wapens en hennep aangetroffen bij inval in woning Schiedam

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 16:00

SCHIEDAM - Bij een inval in een woning aan de Jan van Avennestraat trof de politie woensdag 13 mei rond 09.30 uur circa 250 hennepplanten en twee vuurwapens aan. Ook de stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

Na een melding stelden agenten vergezeld van medewerkers van Stedin en het Interventieteam Ondermijning in het betreffende pand een onderzoek in. Daar troffen de medewerkers een in werking zijn de hennepkwekerij aan met circa 250 hennepplanten. Ook werden twee vuurwapens aangetroffen. In het pand waren geen personen aanwezig. De kwekerij werd ontmanteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaren of gebruikers van het pand.

 

Ondermijning
Ondermijnende criminaliteit komt overal in de regio Rotterdam voor. Politie, gemeenten, openbaar ministerie en belastingdienst trekken samen op in de strijd tegen ondermijning. Georganiseerde misdaad kan vaak niet worden uitgevoerd zónder de hulp van 'gewone mensen'. Want ook criminelen hebben bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. De vermenging van de onderwereld met de bovenwereld noemen we ondermijning. Criminelen schuwen hierbij niet om mensen onder druk te zetten, af te persen of geweld te gebruiken. Burgers en ondernemers lopen risico.

 

Help mee met politieonderzoek
Deze actie betrof een samenwerking tussen de gemeenten en politie in het kader van de aanpak van ondermijning. Heeft u signalen van ondermijnende activiteiten of strafbare feiten. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem.

Automobilist verliest macht over stuur en ramt bushokje aan de Horvathweg in Schiedam

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 17:02

SCHIEDAM - Vrijdagmorgen 15 mei rond 11.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Horvathweg in Schiedam. De automobilist kwam vanuit Schiedam richting Rotterdam, schoot over de middenberm, schoot weer terug over de middenberm, en ramde het bushokje.

 

De bestuurder is hierbij gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in tuin van woning Schiedam

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 17:35

SCHIEDAM - Vrijdagmiddag 15 mei rond 14.20 uur is aan de Schiedamseweg in Schiedam een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden in de tuin van een woning.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen om metingen te verrichten. De nutsvoorzieningen zal het lek komen dichten.

Traumahelikopter landt in Schiedam voor medisch spoedgeval

Gemaakt: Vrijdag, 15 mei 2020 21:13

SCHIEDAM - Vrijdagavond 15 mei rond 20.35 uur is een traumahelikopter geland op de Laan van Bol'Es in Schiedam.

 

De traumahelikopter landde na een melding van een reanimatie op het Bart Verhallenplein in Schiedam. Vanwege Corona hadden de hulpverleners extra beschermende pakken aan. Helaas heeft de grote inzet niet het leven kunnen redden van de bewoner.

Snorfietser aangereden door bestelwagen op de Parkweg in Schiedam

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 16:34

SCHIEDAM - Maandagmorgen 18 mei rond 11.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Parkweg in Schiedam. De bestuurder van een scooter werd aangereden door de bestuurder van een bestelwagen.

 

De opzittende van de scooter raakte lichtgewond maar hoefde niet naar naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval is gebeurd wordt onderzocht door de politie.

Brand op balkon aan de Lange Kerkstraat in Schiedam snel geblust

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 19:30

SCHIEDAM - Maandagavond 18 mei rond 19.00 uur is brand ontstaan op een balkon aan de Lange Kerkstraat in Schiedam. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen onstaan. De brandweer wist door snel ingrijpen verdere schade te voorkomen. 

De brand trok veel bekijks van omwonenden.

Casino’s nog maanden gesloten

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 16:50

De casino’s in Nederland blijven nog tot 1 september gesloten. Een zware dobber voor de sector die zegt klaar te zijn om al op 1 juni te kunnen heropenen, geheel volgens de nieuwe veiligheidsnormen. Duizenden werknemers zitten al sinds half maart thuis. Bovendien moet de politie de laatste tijd regelmatig ingrijpen omdat spelers op een andere, illegale, manier gokken. Holland Casino en VAN Kansspelen hebben hun verzuchtingen overgemaakt aan minister Dekker en de NCTV.

 

Op 12 maart om middernacht sloten alle veertien vestigingen van Holland Casino plichtbewust de deuren. Doorgaans zijn er op dat uur een honderdtal gasten en personeel aanwezig. “Gezondheid en veiligheid primeren. We hebben met z’n allen de verantwoordelijkheid een constructieve bijdrage te leveren om deze situatie aangaande de volksgezondheid op te lossen”, sprak Erwin van Lambaart, CEO van Holland Casino. Vol begrip was hij toen voor de beslissingen van de overheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Medewerkers zes maanden werkloos

Dat begrip is twee maanden later ver te zoeken. Terwijl bioscopen, cafés, restaurants en zelfs concertzalen op 1 juni heropenen, weliswaar mits het respecteren van de hygiënenormen, kregen de casino’s koudweg te horen dat een opening voor hen pas op 1 september volgt. Achtduizend medewerkers zullen dan al zes maanden thuis zitten. “Nog vier maanden gesloten blijven is onverantwoord en helemaal niet nodig”, zegt van Lambaart. “Wij zijn gereed om conform de richtlijnen van de overheid onze vestigingen te kunnen openen.” Volgens van Lambaart brengt deze beslissing de sector enorme economische schade toe. Behalve de casino’s zelf worden ook de toeleveranciers zwaar getroffen.

 

Een ander heikel punt is dat spelers hun toevlucht zoeken tot illegale casino’s in achterkamertjes. De politie heeft de laatste weken al verschillende keren moeten ingrijpen. Hoe later de door de overheid gecontroleerde casino’s mogen heropenen, hoe groter de risico’s voor de spelers. Er is immers geen toezicht op de uitbetaling en het eerlijk spelverloop. Deze casino’s hebben geen enkele vergunning.

 

Spelers zoeken toevlucht bij online gokkasten

Reservatieplicht en anderhalve meter afstand houden, zijn regels die ook perfect na te leven zijn in fysieke casino’s. Door bepaalde speelautomaten uit te schakelen, vermijdt men dat spelers te dicht bij elkaar zitten. De mystery jackpots staan nu stil al zullen ze snel weer aandikken eens de casino’s heropenen. Liefhebbers van deze gokkasten zoeken nu hun toevlucht tot de online casino’s waar ze het aantal gebruikers fors zien toenemen. Op casinoraadgever vind je een overzicht van online casino’s met online gokkasten. “Deze online gokkasten zijn van hetzelfde type als degene die je aantreft bij Holland Casino maar met een ander thema”, weet een medewerker van casinoraadgever. “Het uitbetalingspercentage ligt er even hoog, tussen 82% en 98%.

 

Holland Casino ziet de inkomsten uit de online versie aan zijn neus voorbij gaan. Omdat de nieuwe kansspelwet nog niet gestemd is, geeft Nederland geen vergunningen aan online casino’s. De inkomsten gaan dus naar andere Europese landen die wel al licenties verlenen. Samen met Frits Huffnagel, voorzitter van brancheorganisatie VAN Kansspelen trok van Lambaart op 14 mei naar het kabinet van minister Dekker en de NCTV voor overleg. De heren maakten hun bezwaren over en de minister heeft ermee ingestemd deze te bestuderen en te wegen. Op korte termijn staat een nieuw overleg gepland. Wordt vervolgd.

Afgebroken tak zorgt voor verkeershinder op de Boerhaavestraat in Vlaardingen

Gemaakt: Zaterdag, 23 mei 2020 16:46

VLAARDINGEN - Op zaterdag 23 mei rond 16 uur is een grote tak van een boom gewaaid op de Boerhaavestraat bij de brug richting de surfplas in Vlaardingen. De boom is tegen een lantaarnpaal aangevallen. De tak ligt liggen nu over de weg. Er is hinder voor het verkeer.

 

De brandweer gaat de boom in stukken zagen en de weg weer vrij maken. De lantaarnpaal is beschadigd door het de klap.

Inwoner (18) van Vlaardingen opgepakt voor hacken Snapchat-accounts

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 15:21

NOORD-HOLLAND - Woensdag 27 mei hebben rechercheurs van het Cybercrimeteam in Noord-Holland onder leiding van de officier van justitie een 18-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden op verdenking van phishing, het hacken van Snapchat-accounts en sextortion, een vorm van afpersing. De verdachte is woensdag ingesloten voor verder onderzoek en wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

 

Onderzoek na meerdere aangiften
Sinds 20 april dit jaar werd het Cybercrimeteam van Noord-Holland geconfronteerd met een toenemend aantal aangiften van veelal jonge slachtoffers wiens Snapchat-account was gehackt. De rechercheurs startten een onderzoek. De aangevers bleken na het hacken van de accounts te worden afgeperst. Hieronder de werkwijze van de hacker in het kort weergegeven.

 

Zogenaamde link naar Coronabesmet-gebied
De Snapchat-accounthouders werden verleid om op een link te klikken, zogenaamd om te kunnen zien of ze in een coronabesmet-gebied zaten. Als er op die link werd geklikt, dan moest er opnieuw worden ingelogd met het Snapchat-account. Die link bleek dan een phishing-link te zijn, waardoor de hacker over het volledige account van het slachtoffer kon beschikken. Daarna volgde een vorm van sextortion. De hacker dreigde bijvoorbeeld privéfoto’s (al dan niet seksueel getint) te verspreiden op het internet of hij dreigde het Snapchataccount nooit meer terug te geven aan het slachtoffer, wanneer er niet betaald werd (met geld of in bitcoins) of wanneer het slachtoffer geen naaktfoto van zichzelf zou sturen. In deze zaak hebben de bij de politie bekende slachtoffers voor zover bekend geen gehoor gegeven aan de eisen van de hacker. In meerdere gevallen heeft de hacker privéfoto’s aan contacten van de slachtoffers doorgestuurd om zijn dreiging kracht bij te zetten.

Meer dan 20 slachtoffers
Op dit moment zijn er bij de politie meer dan 20 slachtoffers bekend. Al deze slachtoffers wonen in Noord-Holland. Bekend is dat sommige van hen zeer aangedaan zijn door deze vorm van criminaliteit. De recherche is tevreden met deze ontwikkeling in het onderzoek en werkt hard verder aan de zaak.

 

Doorzoeking in de woning
Woensdag heeft het Cybercrimeteam een doorzoeking gedaan in de woning van de verdachte in Vlaardingen, in bijzijn van een rechter-commissaris. Tijdens de doorzoeking werden diverse digitale gegevensdragers zoals telefoons, laptops en computers in beslaggenomen.

 

Preventietips van het Cybercrimeteam
Een aantal praktische tips om mogelijk leed en ellende te voorkomen:
* Stel altijd een of twee factor authenticatie in op al je accounts. Dan kan een hacker er minder makkelijk in, omdat jij dan de inlogcode krijgt op jouw eigen smartphone!
* Zet geen gevoelige of privé foto’s waarmee je gechanteerd kan worden op jouw social media accounts: een hacker kan daar mogelijk dus ook bij.
* Installeer een virusscanner op je pc of laptop
* Wees voorzichtig met wat je deelt op social media:  zet zaken privé wat privé moet blijven en scherm dit af
* Krijg je een e-mail, WhatsApp-bericht of sms waarin je wordt gevraagd ergens op te klikken? Niet zomaar op klikken, eerst checken.
* Geef nooit je inloggegevens
* Maak regelmatig een back-up van je bestanden
* Gebruik een sterk wachtwoord – bijvoorbeeld een lange wachtzin met verschillende leestekens -. Deze is voor jou gemakkelijk te onthouden en voor criminelen moeilijk te achterhalen. Meer informatie hierover vind je bijvoorbeeld op www.veiliginternetten.nl
* Doe regelmatig een update.
* Wees voorzichtig met gratis wifi: het is handig maar niet altijd veilig.
* Ben je gehackt? Laat je niet chanteren, stuur nooit naaktfoto’s van jezelf op en geef geen geld. Waarschuw de politie.

Brandweer geeft duiven hun vrijheid terug in Vlaardingen

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 16:49

VLAARDINGEN - De brandweer van Schiedam heeft aan de Coornhertstraat in Vlaardingen vrijdag 29 mei meerdere duiven van een balkon bevrijd. Een bewoner had een net gespannen zodat de vogels niet meer op balkon konden komen, maar daar bleken ze toch in geslaagd.


Omdat de bewoner niet thuis was, is de brandweer met behulp van een hoogwerker naar het balkon gegaan. Daar hebben ze het net verwijderd waardoor er zeker drie duiven hun vrijheid weer tegemoet konden vliegen.

Ontruiming na brand op balkon in Vlaardingen

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:07

VLAARDINGEN - Op zaterdag 30 mei is een pand ontruimd nadat er brand was uitgebroken op het balkon. Bewoners van De Haemstedehof in Vlaardingen moesten buiten wachten tot de brandweer de brand geblust had.

 

Eén persoon is door de ambulancedienst nagekeken in verband met het inademen van rook. De bewoners konden al snel weer terug naar binnen.