Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:42:48 (dia: ) Ambu 17121 Johann Straussplein 3122ZD Schiedam Schidm Bon 95177 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-121
zondag 21 juli 2019

Archief

Forse versterking voor politie Eenheid Rotterdam

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 17:56

REGIO ROTTERDAM - Met de beëdiging van 85 aspiranten vrijdagmorgen in de Rotterdamse Laurenskerk is de eenheid Rotterdam weer een groot aantal collega's rijker. Ze maken deel uit van de nieuwe instroom die de eenheid de komende jaren versterkt. "Jullie gaan het verschil maken op straat", aldus politiechef Frank Paauw.

 

 

In het bijzijn van enkele honderden familieleden, vrienden en collega's legden de aspiranten hun eed of belofte af. De nieuwe instroom is hard nodig. Paauw: "Ik ben er bijzonder trots op dat ik jullie welkom mag heten en ik wens jullie veel succes." Vanaf dit moment gaan de nieuwe collega's kennis opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.

Verwarring na NL-Alert om stankoverlast Alblasserdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 16:49

NEDERLAND - Op zaterdag 9 februari zijn de hulpdiensten omstreeks half acht in de morgen uitgerukt voor een incident aan de Edisonweg in Alblasserdam. Uit een tankauto kwam giftig gas vrij wat in een groot deel van Midden-Nederland en ver daarbuiten zorgde voor stankoverlast. Reden om burgers die benedenwinds wonen een NL-Alert te sturen. Maar gezien het grote aantal klachten en vragen op sociale media, blijkt het systeem lang niet bij iedereen goed te werken.

 

Verwarring

Het bericht is tegenstrijdig. In de eerste instantie wordt gesproken over "stankoverlast". Moet je daar je ramen en deuren voor sluiten? Later wordt het bericht aangepast naar ongeval met giftige stof.

 

Niets ontvangen

Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid laat weten dat door een technische storing in de software, niet alle berichten vanaf één locatie doorkwam. De regio reageert daarmee op de klachtenstroom van burgers op sociale media.

 

Afspraken
Ook houdt NL-Alert zich niet aan de afspraken. Verwezen wordt naar zhzveilig in plaats van de afgesproken website crisis.nl.

 

Afsluitbericht

Mensen vragen zich ook af wanneer het weer veilig is. NL-Alert zou een afsluit bericht moeten sturen. Het incident in Alblasserdam is overigens onder controle. Volgens een woordvoerder ontsnapt er geen damp meer uit de tankwagen, waardoor de stank weg zou moeten trekken.

 

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

 

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.

 

Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Tippen via WhatsApp in Bureau Rijnmond

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 17:25

REGIO - Het uitzenden van opsporingsberichten in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, heeft maar één doel; het oplossen van misdrijven. Daarbij is de hulp van het publiek heel belangrijk en daarom moet de mogelijkheid om te 'tippen' zo eenvoudig mogelijk zijn.


WhatsApp
Met ingang van donderdag 14 februari is daarom een telefoonnummer beschikbaar, waar de kijkers van Bureau Rijnmond tips op kunnen doorgeven via WhatsApp. In de uitzending van Bureau Rijnmond, wordt het nummer geïntroduceerd en het is in eerste instantie slechts bedoeld voor tips nav getoonde zaken.

 

Overvallen
Verder in de uitzending drie overvallen. Eén daarvan vond plaats op 10 november jl op een giftshop aan de Stadhoudersweg. Daar gingen de verdachten er vandoor met geld uit de kassa. Minder geluk hadden twee overvallers aan de Dortsestraatweg. De eigenaar van de supermarkt verraste de twee overvallers door een mes te pakken. De twee wisten niet hoe snel zij de zaak moesten uitrennen.

 

Schietincident
Zo'n anderhalve week geleden werd er geschoten in een druk metrostation Beurs. Het OM besloot snel met de beelden 'naar buiten' te gaan om de daders snel aan te kunnen houden. Kort voor de uitzending meldde één van de verdachten zich, een 23-jarige Rotterdammer en vandaag, woensdag 13 februari, de tweede, een 19-jarige Rotterdammer. Zij zijn beiden aangehouden en ingesloten.

 

Tot slot deze week opnieuw aandacht voor TGO Recht. Daar is een beloning uitgeloofd voor de gouden tip!

 

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Brandweer op zoek naar gaslek op de Maassluissedijk in Vlaardingen

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 19:36

VLAARDINGEN - De hulpdiensten zijn op de avond van Valentijnsdag met spoed uitgerukt voor een gaslucht die werd geroken door een vrouw die haar hond uitliet op de Maassluissedijk in Vlaardingen.

 

Omdat de locatie niet helemaal duidelijk was, was de brandweer lange tijd op zoek naar de meldster. Toen de meldster uiteindelijk gevonden was bleek er inderdaad sprake van een gaslek. De politie sloot hierop de Maassluissedijk af tussen de Van Beethovensingel en de Marnixlaan. Netbeheerder Stedin kwam ter plaatse en zij zullen het lek herstellen. De weg is wel weer vrijgegeven voor verkeer.

Hoe voorkom je Whatsapp-fraude?

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 16:39

REGIO - Momenteel worden er in de regio en in de rest van het land zeer veel slachtoffers gemaakt door fraude met gebruik van Whatsapp. De dader doet zich voor als een vriend / familielid en vraagt om uiteenlopende redenen geld over te maken naar een rekeningnummer. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij even krap bij kas zit en snel wat geld nodig heeft om een rekening te betalen. Omdat de dader 'vertrouwd' over komt in het gesprek en wellicht een profielfoto heeft die overeen komt met degene waarvoor hij zich uitgeeft, zijn er verschillende mensen die hier intrappen en geld overmaken.

Door onderstaande tips te hanteren geef je de daders GEEN kans!

  • Als een bekende om (veel) geld vraagt via de app, bel deze dan altijd eerst op!
  • Als er autorisatiecode’s naar u worden verzonden en uw contact vraagt hierom, geef deze NOOIT!
  • Controleer het telefoonnummer naast de profielfoto. Meestal is dit een vreemd (+31) nummer.
  • Check regelmatig uw privacy-instellingen op Social Media, zodat de dader niet zomaar foto’s van uw profiel kan halen.
  • Wees u ervan bewust dat uw profielfoto op Whatsapp door iedereen gebruikt kan worden!
  • Deel dit bericht! En vooral met vrienden / familie in de leeftijd vanaf 45 jaar en ouder. Deze slachtoffers worden het vaakst opgelicht.


Doe altijd aangifte als u er toch in bent getrapt, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen!

Heimachine valt op woning in Vlaardingen

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 16:56

VLAARDINGEN - Op vrijdag 15 februari is er een heimachine omgevallen op een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. De politie is ondertussen een onderzoek gestart naar hoe de machine heeft kunnen omvallen.

 

Degene die in de kraan zat, is daar ongedeerd uitgekomen. Er was niemand in de woning aanwezig toen de kraan viel. 

 

Ondertussen zijn er twee hijskranen aanwezig om de heistelling te kunnen bergen. Op het dak liggen ook enkele zonnepanelen die beschadigd zijn geraakt. Voordat de kraan geborgen kan worden, moet eerst de stroom van de zonnepanelen gehaald worden.

Personenauto klem onder vrachtwagen trailer na aanrijding

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:01

VLAARDINGEN - Maandagmiddag 18 februari heeft rond kwart voor twee een ongeval plaatsgevonden op de Deltaweg in Vlaardingen. Een auto kwam hier in botsing met een vrachtwagen, en kwam vervolgens tegen de trailer van een andere vrachtwagen tot stilstand. De voorkant van de personenauto kwam hierbij klem te zitten onder de trailer.

 

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatsen. Een gewonde is kort behandeld in een ambulance en later overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. De Deltaweg is voorlopig dicht.

Forse bekeuring voor automobilisten na negeren rood kruis

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:30

REGIO - 42 mensen die een rood kruis negeerden na een ongeval op de A13 dit weekend, kunnen een prent van 240 euro thuis verwachten. En na klachten over massaal negeren van de verplichte rijrichting in Vlaardingen, zag een agent van Team Verkeer in drie avonden 6 bijna-aanrijdingen. 160 bekeuringen van eveneens 240 euro zijn daar onderweg.

 

Zondagochtend raakte op de A13 ter hoogte van het Kleinpolderplein in Rotterdam een oplegger van een vrachtwagen los van de trekker. De oplegger blokkeerde rijstrook 1 en 2, de trekker stond stil op de vluchtstrook. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond, maar het veroorzaakte wel materiële schade. Gevolg was dat er maar één rijstrook toegankelijk bleef, maar ook die werd uiteindelijk met een rood kruis afgesloten om alles veilig weg te halen. Maar liefst 42 automobilisten hadden geen boodschap aan de rode kruizen en bleven stug doorrijden, met alle risico's van dien. Hun kentekens zijn genoteerd. Het asociale en gevaarlijke rijgedrag levert ze een hoge boete op, die binnenkort op hun deurmat ligt.

 

Drie keer post
Om in Vlaardingen vanaf de Vlaardingerdijk de A4 op te rijden, moet je op tijd voorsorteren. Van de drie rijstroken gaat er slechts één naar de oprit. De politie kreeg veel klachten van medeweggebruikers dat bestuurders in grote getalen vanaf de rijstrook voor rechtdoor ineens tóch afslaan. Daarbij doemen ze plotseling op in de dode hoek van bestuurders die via de juiste route komen, of voor de bussen via vanaf de busbaan komen. Een politieman van Team Verkeer hield het kruispunt afgelopen week drie avonden tijdens de spits in de gaten. Hij zag hoe het zes keer bijna misging. Maar liefst 160 overtredingen kon hij noteren. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuis. Sommige automobilisten zag hij alle avonden de verkeerde afslag pakken. Zij kunnen drie keer post verwachten.

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Vier mannen aangehouden voor mishandeling in parkeergarage Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 16:42

ROTTERDAM - De politie heeft begin deze week vier mannen aangehouden voor de mishandeling van een 24-jarige man uit Den Haag in een Rotterdamse parkeergarage op 1 december 2018.


De vier aangehouden mannen zijn afkomstig uit Rotterdam (23), Hendrik Ido Ambacht (20), Schiedam (24) en Capelle aan den IJssel (22).

 

De mishandeling vond plaats op 1 december vorig jaar rond 23.45 uur in een parkeergarage aan het Beursplein in Rotterdam. Het slachtoffer was met een vriend en vriendin uit in Rotterdam. Terwijl de vriend en vriendin nog bij de parkeerautomaat stonden, liep het slachtoffer alvast naar de auto.

 

Scheldend omdat hij kort daarvoor bij een café geweigerd was, liep het slachtoffer door de parkeergarage. De vier mannen, die ook in de parkeergarage waren, hoorden dit. Eén van de mannen gaf het slachtoffer een fikse kopstoot. Zijn vrienden die hem te hulp snelden, werden ook bedreigd door een andere man uit de groep. Vervolgens gingen de mannen er samen in een auto vandoor.

 

Het slachtoffer gaf aan dat zijn geaardheid mogelijk een rol heeft gespeeld bij de mishandeling. In het verhoor heeft de politie de verdachten hier uitgebreid naar gevraagd. Op basis van deze informatie bepaalt het OM of er sprake was van een mishandeling met een discriminatoir aspect.

 

De vier mannen zitten vast en zijn verhoord.

Fietsster zwaargewond bij aanrijding met auto op de Schiedamsedijk in Vlaardingen

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 20:57

VLAARDINGEN - Op woensdagavond 20 februari is er rond 19:30 uur een fietsster zwaargewond geraakt nadat zij werd geschept door een auto op de Schiedamsedijk in Vlaardingen.

 

Twee ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) per traumahelikopter kwamen ter plaatse om het slachtoffer medische zorg te geven. Het slachtoffer is hierna met spoed, onder begeleiding van de arts van het MMT, naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Specialisten van de VOA van de politie hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.

 

De weg was ten tijde van de hulpverlening en het onderzoek afgesloten vanaf de A4 richting Vlaardingen. De bussen van de RET reden hierdoor een andere route als normaal.

Game apps die senioren jong van geest houden

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 19:47

Senioren gaan goed met de tijd mee en het is dan ook niet zo bijzonder meer wanneer senioren beschikken over het nieuwste model smartphone. Er zijn ontzettend veel apps die het leven van senioren makkelijker maken, maar daarnaast zijn er ook veel game apps die helpen om deze doelgroep jong van geest te houden. Wil je weten welke, lees dan vooral verder!

 

Train je hersenen

Naarmate de jaren verstrijken, sterven hersencellen af. Dit klinkt heel heftig, maar dat valt natuurlijk wel mee. Het is nu eenmaal onderdeel van het ouder worden. Toch is het mogelijk om dit proces te vertragen door de hersenen te blijven prikkelen. Er zijn veel apps voor op tablets en smartphones die zogenaamde hersengymnastiek aanbieden. Het is zelfs bewezen dat dergelijke apps een positief effect hebben op het denkvermogen en het geheugen van senioren. Een leuk voorbeeld van zo’n app voor senioren is Einsteins Hersengymnastiek. Door het doen van puzzles, berekent de app de fitheid van je brein. Doe je dagelijks een spelletje, dan laat de app zien dat je brein steeds fitter en fitter wordt.

 

Casino games

Misschien ben je niet meer zo mobiel als dat je vroeger was, maar dat betekent niet dat je niet meer een gokje kan wagen in een casino. Een casino online biedt je de kans om al die spannende spellen te spelen waar je in de fysieke casino’s je hart aan verloren hebt. Je hebt ook hier de mogelijkheid live tegen echte dealers te spelen. Daarnaast maak je kans op grote prijzen en houd je je geest scherp door strategieën te bepalen bij de spellen die je speelt. Je kan met echt geld spelen, maar houd je liever de hand op de knip, dan zet je geen geld in.

 

Puzzelspellen

Bijna iedereen heeft wel gehoord van het immens populaire spel Candy Crush. Er zijn inmiddels enorm veel variaties op dit spel beschikbaar, zoals Farm Heroes Saga. Dit zijn heerlijke puzzelspellen die de nodige ontspanning bieden, maar ook op een leuke manier de hersenenen prikkelen. Het gaat hier om het maken van combinaties van steentjes waarbij je een dosis geluk en inzicht met elkaar combineert. Een ander leuk puzzelspel is Flow Free. Het is hierbij de bedoeling dat er een ononderbroken lijn tussen punten van dezelfde kleur wordt getrokken. Hierbij mag de lijn niet worden doorkruist door een punt van een andere kleur. Zodra alle punten van dezelfde kleur met elkaar zijn verbonden, is de level uitgespeeld.

 

Een spelletje spelen met vrienden en familie

Er zijn spellen waarmee je niet alleen je geest scherp houdt, maar die je ook samen met anderen speelt. Een leuke manier om met elkaar in contact te blijven tijdens het spelen van een geest prikkelend spel. Denk hierbij aan een spel als Wordfeud, wat te vergelijken is met Scrabble. Of test je kennis in een spelletje van De Slimste Mens waarbij je antwoord geeft op de meest uiteenlopende vragen. Vaak hebben dergelijke spellen ook een chatfunctie waarbij je een kort berichtje naar je tegenstander kan sturen.

Bestuurder gewond na botsing met bestelauto tegen pand in Schiedam

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 06:57

SCHIEDAM - Op donderdagavond 21 februari hebben er twee forse éénzijdige aanrijdingen plaatsgevonden in Schiedam.

 

Op de Boterstraat botste rond 21:30 uur een auto tegen een grote paal welke de weg en de trambaan scheid. De bestuurder raakte gewond en werd door de hulpverleners uit zijn auto geholpen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

 

Ook op de Nieuwe Haven ging het rond dezelfde tijd ook mis. Een bestelauto, met daarop JL Racing, botste tegen een paal van een pand van een makelaardij. Naast politie, brandweer en ambulance kwam ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse voor medische ondersteuning. De bestuurder is met onbekend letsel en met spoed per ambulance naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. De politie reed met het slachtoffer mee om een blaastest te kunnen afnemen.

 

De oorzaken van beide ongevallen zijn nog onbekend. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Politie zoekt met speurhonden naar sporen na schietincident Overschieseweg

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 16:50

ROTTERDAM - Bij een schietincident in de nacht van zondag op maandag raakte een 39-jarige Schiedammer gewond. Vrienden brachten hem met een schotwond naar het ziekenhuis. Uit gesprekken met het slachtoffer blijkt dat het incident waarschijnlijk rond 03.00 uur heeft plaatsgevonden aan de Overschieseweg. De politie roept mensen op die getuige waren van het incident of meer informatie hebben om contact op te nemen.

 

Maandag werd er uitgebreid onderzoek verricht op de plek waar het incident heeft plaatsgevonden. Onder andere met speurhonden werd gezocht naar sporen.

 

De politie komt graag in contact met mensen die daar  afgelopen nacht waren en iets is opgevallen, die beelden hebben waar mogelijk de betrokkenen opstaan, of die andere informatie willen delen. Bel 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven: 0800-7000.

Deel buit en wapen aangetroffen in woning marktplaatsberovers

Gemaakt: Maandag, 25 februari 2019 17:38

ROTTERDAM - Maandagmorgen 25 februari zijn een 21-jarige Rotterdammer en een 16-jarig meisje uit Pijnacker aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij twee straatroven na een Markplaats-deal in Rotterdam-Zuid. In januari dachten twee mannen van 28 en 35 jaar een goede telefoondeal te sluiten via Marktplaats, er was een normale prijs afgesproken en het contactpersoon leek betrouwbaar. Ze spraken af op de Oldehagen in Rotterdam waar ze, onder bedreiging van een mes, hun telefoons en contant geld moesten afstaan.

 

Op vrijdagavond 18 januari ging een 28-jarige Hagenaar naar de Oldehagen in Rotterdam-Zuid. Hij had via Marktplaats zijn smartphone te koop aangeboden. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plaats werd hij door de verdachte bedreigd met een groot mes. Een week later, op zaterdag 26 januari overkwam een 35-jarige Rotterdammer nagenoeg hetzelfde. Hij leek de gelukkige bieder van een telefoon op Marktplaats. Met €300,- op zak ging hij naar hetzelfde adres om de smartphone te kopen en werd daar eveneens onder bedreiging van een mes gedwongen zijn smartphone en portemonnee af te staan.

 

Omdat de plek van de beroving en de werkwijze van de dief zo sterk overeenkwam, vermoedde de politie dat ze met dezelfde dader te maken had. Dit markeerde de start van een knap staaltje digitaal speurwerk door het rechercheteam. De wijkagent die actief is in dit deel van de Rotterdamse wijk IJsselmonde, speelde ook een belangrijke rol bij het vinden van de verdachte. Hij herkende de verdachte aan de hand van de omschrijving van de slachtoffers.

 

In de woning van de 21-jarige verdachte is zowel het wapen als een deel van de gemaakte buit, waaronder de smartphones en een portemonnee inclusief het ID-bewijs van één van de slachtoffers, aangetroffen. De betrokkenheid van de andere verdachte in deze zaak wordt nog onderzocht.

 

Bent u ook actief als (ver)koper op Marktplaats?
Marktplaats is veilig om te gebruiken. Let wel altijd goed op wie op uw advertentie reageert en maak het kwaadwillende zo moeilijk mogelijk.

  • Spreek af op een openbare plek zoals een winkelcentrum of restaurant.
  • Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper. (Hoe lang is de (ver)koper bijvoorbeeld actief?)
  • Gebruik zoveel mogelijk de contactfunctie van Marktplaats en niet WhatsApp
  • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo.

Grote uitslaande brand in bedrijfspand Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 20:05

SCHIEDAM - Op dinsdagavond 26 februari is er een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand in Schiedam. De brandweer werd rond twintig voor acht opgeroepen om zich met spoed naar de hoek van de Nieuw-Mathenesserstraat en de Van Cleeffstraat te begeven. Eenmaal ter plaatse bleek hier een grote uitslaande brand te woeden in meerdere loodsen. De brandweer heeft zeer groot opgeschaald en is met meerdere voertuigen onderweg en al ter plaatse. Ook hebben de hulpdiensten GRIP 1 afgekondigd, dit is voor de communicatie tussen de verschillende ingezette hulpdiensten.

 

Voor zover nu bekend zit in het getroffen pand onder andere een bandenhandel, er staan mogelijk gasflessen in. Inmiddels is er al een deel van het gebouw ingestort en hebben geparkeerde voertuigen, zoals een bakwagen, ook vlam gevat. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Schatgraver in Hoek van Holland aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:51

HOEK VAN HOLLAND - Een agent tipte woensdag 27 februari in zijn vrije tijd zijn collega's toen hij een man op de Prins Hendrikweg in Hoek van Holland in de bosjes zag rommelen, iets zag opgraven en in zijn binnenzak zag stoppen. In het pakje dat de Roemeen uit de aarde had opgediept, bleek 8500 Engelse pond te zitten. In de cabine van zijn vrachtwagen zaten twee Aziatische dames die zich niet konden legitimeren. De 39-jarige chauffeur is aangehouden op verdenking van witwassen en mensenhandel.


De agent, die op dat moment niet in dienst was, zag de man op de Prins Hendrikweg in en uit de bosjes glippen en schichtig weglopen. Hij waarschuwde zijn collega's, die de man onderschepten op het Brinkplein. Hij verklaarde dat er geld in het pakje zet, maar kon op dat moment, ook vanwege de taalbarrière, geen verklaring geven over het bedrag en waarom dat zo verpakt en verstopt was. Vanwege het bedrag en de onduidelijkheden werd de man aangehouden op verdenking van witwassen.

 

Mensenhandel
Een onderzoek in en om zijn vrachtwagen leverde geen bijzonderheden op. Tot ze de volgende dag weer bij de wagen kwamen om hem te verplaatsen. Toen bleken er in de cabine twee Aziatische vrouwen te zitten. Zij konden zich niet legitimeren en zijn eveneens gearresteerd. De verdenking van de Roemeen werd uitgebreid met mensenhandel. De vrouwen hebben asiel aangevraagd en de verdachte is vandaag voorgeleid en in bewaring gesteld.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Twee vermoedelijke autobrandstichters Schiedam aangehouden

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 17:40

SCHIEDAM - In de nacht van woensdag op donderdag ging op de Piersonstraat een geparkeerde auto in vlammen op. Met hulp van getuigen konden agenten korte tijd later twee verdachten aanhouden. Ze zitten vast.


Om 00:45 uur meldden getuigen de autobrand en gaven een duidelijk signalement van een auto die direct na de vermoedelijke brandstichting wegreed. De brandweer kreeg de brand snel onder controle en naar het verdachte voertuig werd direct met meerdere eenheden gezocht. Het duurde niet lang voordat agenten de auto zagen rijden. Ze gaven een stopteken en toen ze de inzittenden controleerden, roken ze een sterke benzinelucht. Twee Schiedammers van 21 en 25 jaar zijn aangehouden. De politie onderzoekt of het tweetal bij andere autobranden in de omgeving betrokken is.

Wie overviel de supermarkt aan het Stationsplein in Schiedam?

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:11

SCHIEDAM - Met een bivakmuts en een helm op overviel een jongen zondagmiddag een supermarkt op het Stationsplein. Een medewerker raakte licht gewond. De politie onderzoekt de overval en roept getuigen op zich te melden.


Het was iets voor vijven toen er een man volledig in het zwart gekleed de supermarkt binnenkwam. Hij rende op een medewerker af en trok een mes uit een blauwe plastic tas. Het mes raakte de medewerker in het gezicht. Vervolgens riep hij om de kassalade en om tabak. Ondertussen bedreigde hij nog een andere medewerker met het mes. Uiteindelijk ging hij er met de gevraagde spullen vandoor en rende richting het viaduct. Daar stapte hij bij iemand achterop de scooter en reed richting de Euroscoop bioscoop.

 

Informatie?
Heeft u de overvaller gezien of heeft u andere informatie? De jongen was ongeveer 1.75 meter lang, donkere huidskleur, zwarte wollen handschoenen, zwarte jas en trainingsbroek met een wit logo en ook zwarte gympen. Hij droeg zoals gezegd een zwarte bivakmuts en een zwarte helm. Hij sprak Nederlands zonder accent. (Her)kent u de man, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Vrachtwagen schiet vanaf de A16 bij Rotterdam en neemt een personenauto mee

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 22:44

ROTTERDAM - Op maandagavond 11 maart zijn de hulpdiensten even voor 22:00 uur massaal opgeroepen voor een ongeval met een tankwagen nabij het Texaco tankstation aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam.

 

Er werd al snel opgeschaald naar 'grote hulpverlening' en GRIP 1'. De vrachtwagen is vanaf de afrit van de A16 doorgeschoten via een sloot op het terrein van het Texaco tankstation tot stilstand gekomen. Daarbij heeft de vrachtwagen een personenauto vanaf de A16 meegenomen. Deze zou volgens de brandweer onder de vrachtwagen liggen. Hoe het met deze bestuurder is is nog onduidelijk. De vrachtwagenchauffeur is door de brandweer bevrijdt en naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De vrachtwagen vervoerde een gevaarlijke stof. De tank van de vrachtwagen is niet lek geraakt tijdens het ongeval.

 

Update

De chauffeur van de tankwagen is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Eén persoon is overleden, het betreft een 21 jarige man uit Rotterdam.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Donker geklede jongemannen gezocht na overval op avondwinkel in Schiedam

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:44

SCHIEDAM - Twee donker geklede jongemannen hebben dinsdagavond even na 22:00 uur een avondwinkel aan de Groenelaan in Schiedam overvallen. Ze bedreigden de eigenaar met een mes en vertrokken met de inhoud uit de kassalade en sigaretten. Niemand raakte gewond.


Op het moment van de overval waren twee klanten aanwezig en de eigenaar. Direct na de melding begon de politie een onderzoek. Agenten zochten in de buurt van de winkel naar de overvallers maar helaas zonder resultaat. Daarom zoekt de politie getuigen.

 

Informatie?
De mannen waren in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze droegen donkere kleding en hadden een capuchon op. Heeft u de overvallers gezien of heeft u andere informatie, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Overtredingen, overlast en ergernissen aangepakt bij actieavond Schiedam

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:32

SCHIEDAM - Donderdagavond kleurde Schiedam-West blauw. Samen met Openbaar Ministerie, de gemeente, Belastingdienst, RET en de brandweer controleerden agenten verkeer, gingen ze langs bij woningen en horeca, verzamelden informatie en traden ze op tegen kleine overtredingen die bij bewoners voor grote ergernis zorgen. Het doel: Schiedam veiliger maken en ondermijning tegengaan.


50 Auto's en 80 mensen zijn preventief gefouilleerd. De Belastingdienst nam 5 auto's in beslag en inde 3000 euro aan achterstallige betalingen. Agenten stelden een huurauto veilig waarin twee mannen zaten die niet op het huurcontract stonden. Er werden twee mannen aangehouden die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten, van wie er één met 10 gram cocaïne op zak liep.

 

Spoedsluiting
De burgemeester besloot tot een spoedsluiting van een supermarkt waar een busje traangas en een slagwapen lagen, en bovendien 7 sloffen illegale sigaretten en een hoeveelheid illegale alcohol lagen. De eigenaar is gearresteerd voor wapenbezit.


Voor een aantal andere ondernemingen waar onregelmatigheden werden aangetroffen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt: een dossier op basis waarvan burgemeesters maatregelen kunnen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlastgevende situaties te beëindigen.

 

52 adressen kregen een huisbezoek omdat er twijfels bestonden over de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen. Bij 14 daarvan waren er inderdaad bijzonderheden, zoals overbewoning of vervuiling. De gemeente gaat ermee aan de slag.

 

Klachten van bewoners
Daarnaast is er gehoor gegeven aan de klachten van bewoners en zijn er door Toezicht en Handhaving van de gemeente 81 bekeuringen uitgeschreven voor parkeeroverlast, 9 voor het neerzetten van grofvuil of afval naast de container, 4 boetes voor zwartrijden, 4 voor loslopende honden en zijn er uit verschillende straten 21 fietsen verwijderd die daar niet mochten staan of zonder eigenaar leken.

 

Ondermijning een halt toeroepen
Met de actie is ook informatie verzameld die kan helpen bij het aanpakken van criminaliteit in de toekomst. Politie, Openbaar Ministerie en de partners in de keten zetten hoog in om ondermijning een halt toe te roepen. Dit soort acties zullen vaker georganiseerd worden.

Inbreker met kluis in de kraag gevat

Gemaakt: Zondag, 17 maart 2019 15:59

SCHIEDAM - Op zaterdag 16 maart 2019, omstreeks 16.15 uur werd er door een alerte buurtbewoner een verdachte situatie gemeld. Deze bewoner zag vier personen aan de achterzijde van de flat aan het Sibeliusplein. Kort daarop was het viertal opgesplitst. Twee hiervan zaten op een bankje en de bewoner vermoedde dat het andere tweetal de flat was binnen gegaan.


Nadat agenten het tweetal buiten gecontroleerd hadden, konden ze verder niets doen. Het tweetal binnen konden ze niet achterhalen.

 

Kort nadat de agenten waren vertrokken, kwam een tweede melding. De verdachte situatie was ook gemeld in een buurtwhatsapp groep. Een tweede bewoner zag het tweetal de flat uit komen met een gevulde rode bigshopper van een bekende supermarkt! Ze liepen weg richting de Smetanalaan. De bewoner meldde dit direct via 112.


Terug gesneld naar de locatie zagen agenten op het voetpad langs de sloot een man. Hij zag de agenten ook en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging rende hij de hoek om bij een hoekhuis en verstopte zich. Afgaand op het geluid, zagen de agenteb, verstopt in de heg, de man. De rode bigshopper naast hem. Hijgend en buiten adem. In de rode bigshopper troffen we een kluis. De kluis met waardevolle spullen gestolen bleek te zijn gestolen uit de flat.

 

De inmiddels aangehouden verdachte, een Serviër die pas 1 dag in Nederland was, kon zo ingerekend worden. Hem wordt diefstal in vereniging dmv braak/verbreking ten laste gelegd. Ook wordt hij overgedragen aan onze vreemdelingenpolitie.

Incident in loods met chemicaliën in Rotterdam

Gemaakt: Woensdag, 20 maart 2019 16:36

ROTTERDAM - De hulpdiensten zijn woensdag 20 maart uitgerukt voor een incident bij Wilhelmsen Ships Service aan de Willem Barentszstraat in Rotterdam. In een loods vol chemicaliën is de schuimblusinstallatie afgegaan. De loods is inmiddels gevuld met schuim.

 

Er zouden ook chemicaliënlekken in de loods. Dit dreigt de openbare op te stromen vandaar dat de hulpdiensten groot hebben opgeschaald. De naastgelegen A15 ondervind nog geen hinder van het incident. De brandweer heeft inmiddels een scherm van schuim gelegd aan de kant van de A15.

Snelle aanhouding na gewapende overval supermarkt Schiedam

Gemaakt: Woensdag, 20 maart 2019 16:51

SCHIEDAM - De politie is naar aanleiding van een gewapende overval op een supermarkt aan de 's-Gravelandseweg in Schiedam een groot onderzoek gestart. Binnen drie kwartier werd de eerste overvaller aangehouden, naar de tweede wordt gezocht.

 

Rond kwart over negen vanmorgen kwam een melding binnen van een gewapende overval. Twee mannen bedreigden het winkelpersoneel met een wapem en gingen er vervolgens met onder meer geld vandoor. Ze vluchtten op een scooter.

 

Groot onderzoek
De politie startte direct een groot onderzoek in de omgeving van de 's-Gravelandseweg, en wist al snel een 16-jarige verdachte overvaller aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast. De tweede verdachte wordt nog gezocht. Onder meer via Burgernet is het publiek om hulp gevraagd. Hij droeg ten tijde van de overval een zwart-blauwe jas, had een lichtblauw t-shirt aan en een blauwe trainingsbroek.

 

De politie komt graag in contact met mensen die vanochtend rond negen uur in de omgeving van supermarkt iets verdachts hebben gezien, of andere informatie hebben. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.