Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:06:00 Ambu 17127 Vlietlandplein 3118JH Schiedam Schidm Bon 65829 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-127

Ambulance 17-127

dinsdag 18 mei 2021
TOP NIEUWS

GISTEREN 17|05

SCHIEDAM - Maandagavond 17 mei rond 19.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zwaluwlaan in Schiedam. Bij een zebrapad zijn twee personenauto's in botsing gekomen waardoor veel schade is ontstaan. Voor de inzittenden was een ambulance aanwezig maar niemand raakte gewond.

 

Beide auto's raakte zwaar beschadigd en zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. Wat de oorzaak van het ongeval was is niet bekend.

1/1

ZATERDAG 15|05

VLAARDINGEN - De woning van een persfotograaf in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in.


Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden. De fotograaf heeft al langer te maken met bedreigingen. Onderzocht wordt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben.

 

Journalisten moet zonder gevaar hun werk kunnen doen, en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de ...

1/1

DINSDAG 11|05

NEDERLAND - Op dit moment komen nog weinig landen in aanmerking voor een groen of geel reisadvies per 15 mei. Het kabinet hoopt dat er in de aanloop naar de zomer steeds meer landen als veilig kunnen worden aangemerkt, waardoor een vakantie in het buitenland deze zomer een reële optie wordt. Wel wijst het kabinet erop dat landen met een groen of geel reisadvies zelf kunnen besluiten om reisbeperkingen af te kondigen voor reizigers uit Nederland. Denk aan een coronatest of quarantaineplicht bij aankomst.

 

Het feit dat de groep gevaccineerden in heel Europa steeds groter wordt is ...

GISTEREN 17|05

NEDERLAND - Op 19 mei zetten we de tweede stap van het openingsplan van de overheid. Het kabinet besloot vandaag niet op de pauzeknop te drukken.

 

Dit betekent onder andere dat:

  • de sportscholen weer open gaan;
  • een bezoek aan het pretpark, openluchtmuseum en buitenpodium mogelijk is;
  • de terrassen langer open zijn, van 06.00 tot 20.00 uur.

 

Bibliotheken gaan op 20 mei open. Dit stond nog niet in het openingsplan. Het kabinet besloot dit hieraan toe te voegen.

DINSDAG 11|05

NEDERLAND - In het Wetboek van Strafrecht komt een apart delict te staan voor opsporingsambtenaren die schuldig zijn aan het schenden van de geweldsinstructie, met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), dat een wettelijk kader introduceert voor de beoordeling van geweldgebruik door opsporingsambtenaren, zoals politieagenten, officieren van de Koninklijke Marechaussee en Boa's die bevoegd zijn geweld te gebruiken. De wet regelt naast een aparte ...

Meer artikelen