Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:09:03 Ter Info! Br Woning (flat) Dr. Wiardi Beckmansingel Vlaardingen 179981 Prio Eenheid | Rotterdam Rijnmond (VL 90.2 - Voorlichter van...
donderdag 22 april 2021

Archief

Twee personen met auto te water na parkeer foutje in Spijkenisse

Gemaakt: Maandag, 16 november 2020 17:45

SPIJKENISSE - Twee inzittenden van een personenvoertuig zijn maandagmiddag op de Boyleweg te water geraakt. Door een nog onbekende oorzaak schoot de auto vanuit het parkeervak rechtdoor de sloot in. Gelukkig konden de inzittenden zelf het voertuig verlaten en hoefde de opgeroepen brandweer niet in actie te komen.

 

De inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Een berger zal ter plaatse komen om de auto uit het water te halen. Vermoedelijk is het verkeerd gegaan bij het schakelen in de auto.

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Politie houdt 22 onbevoegde personen aan bij de containerterminals in de Rotterdamse haven

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 16:32

ROTTERDAM - Het was druk op een van de containerterminals in de Rotterdamse haven. Niet alleen met schepen, containers en vrachtwagens, maar ook met personen die onbevoegd op het terrein waren. De politie, douane en de private partner schakelden snel, wat resulteerde in 22 aanhoudingen binnen 24 uur.

 

Twee nachten na elkaar was het raak. Op 18 november rond 04:00 uur werden de eerste personen gesignaleerd die onbevoegd op de terminal waren. Er werd direct opgeschaald door de diverse partners om stevig in te grijpen. De Zeehavenpolitie werkte samen met de Douane, Team Parate Eenheid, de beveiliging van de terminal, de politiehelikopter en speurhonden om het terrein uit te kammen en aanhoudingen te verrichten. In totaal werden in twee nachten 22 personen aangehouden die niet bevoegd waren om op de terminal te zijn.

 

De aanhoudingen betreffen 22 mannen variërend in leeftijd van 18 jaar tot en met 32 jaar oud. Naar de reden van hun aanwezigheid op de terminal wordt nader onderzoek verricht. Deze overtredingen worden uiterst serieus onderzocht, omdat ze vaak wijzen op de aanwezigheid van gesmokkelde verdovende middelen in containers. Met dat signaal werden 7000 containers enige tijd vastgehouden. Hierin zijn vooralsnog geen verdovende middelen aangetroffen.

 

Het terrein werd tijdig weer vrijgegeven, maar het korte oponthoud resulteerde in langere wachttijden voor vrachtwagenchauffeurs op de Maasvlakte.

Straatroven in Maassluis en Schiedam opgelost na aanhouding zes jongens

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:17

SCHIEDAM - De politie heeft zes jongens in de leeftijd van 12 tot 17 aangehouden die verdacht worden van drie straatroven in Maassluis en Schiedam. Ze maakten onder andere telefoons en steps buit. Ze gebruikten daarbij een mes of vuurwapen. Ook kregen de veelal jonge slachtoffers klappen en schoppen.


Op 9 oktober werd een 14-jarige jongen slachtoffer van een beroving. Een groepje jongens hield hem tegen toen hij over de Zuiddijk in Maassluis fietste. Zijn Iphone werd afgepakt en vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht. Voor deze zaak is op dinsdag 3 november een 15-jarige verdachte uit Maassluis aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in afwachting van zijn rechtszaak onder voorwaarden heengezonden. Dat betekent dat als hij zich niet aan een aantal strenge regels houdt, hij het risico loopt dat hij alsnog vast komt te zitten.

 

Een ander slachtoffer, een jongetje van 11, stepte samen met een vriendje op 12 september over het Bachplein in Schiedam. Hij werd omsingeld door een groep jongeren van wie er één vermoedelijk een mes liet zien. Het slachtoffer kreeg een harde duw en vervolgens werd zijn elektrische step afgepakt. Zijn vriendje rende nog achter de groep aan, maar kreeg daarop een aantal rake klappen en schoppen. Voor deze zaak zijn twee verdachten, 12 en 13 jaar uit Schiedam, begin november aangehouden. De 12-jarige verdachte is verhoord en door zijn ouders opgehaald. De 13-jarige verdachte zit nog vast. De twee maken deel uit van een groep die bij de politie en de gemeente bekend staan als overlastgevend.

 

Op 19 september is een 16-jarige jongen de klos. Hij is samen met een paar vrienden op weg naar huis als ze op het Bachplein worden aangesproken door een groep jongeren. Hen wordt op agressieve toon gevraagd wat ze in 'hun' wijk komen doen. Het slachtoffer loopt door, maar is niet van de groep af. Een jongen uit de groep richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om hem. Hij moet zijn telefoon afgeven. Op 4 november zijn voor deze beroving twee broers van 13 en 17 aangehouden. Bij hen thuis treft de politie een gaspistool, een mes en een aantal telefoons aan. De 13-jarige verdachte is na zijn aanhouding onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn broer zit vast.

Politie vindt tien kilo cocaïne bij woning in Spijkenisse

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:33

SPIJKENISSE - Een woning aan de Jupiterstraat in Spijkenisse had al enige tijd de aandacht van de politie. De politie had informatie dat hier mogelijk drugsgerelateerde zaken speelden. 

 

Afgelopen dinsdag, 17 november, zagen agenten een man met een zware tas de woning verlaten. De tas werd in een auto gezet, die daarna wegreed. De agenten besloten daarop de auto te controleren. In de bewuste tas bleek drugs te zitten. Na weging bleek het om bijna 10 kilo cocaïne te gaan. De bestuurder van de auto, een 42-jarige man uit Barendrecht, is aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft voorlopig nog vastzitten.

 

Naar aanleiding van de vondst heeft de gemeente de woning bestuurlijk gesloten, de politie en OM doen verder onderzoek.

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Vier jongens uit Spijkenisse aangehouden voor steekpartij Salamanderveen

Gemaakt: Woensdag, 25 november 2020 17:47

ROTTERDAM / SPIJKENISSE - Vier jongens van 14, 15, 16 en 18 jaar uit Spijkenisse zijn vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij op de Salamanderveen waarbij een 25-jarige Belg zwaar gewond raakte.


Het slachtoffer kwam op donderdag 22 oktober naar Spijkenisse omdat hij een date dacht te hebben. Rond 23.30 uur parkeerde hij zijn auto op de Beverveen. Hij is daar waarschijnlijk door twee mannen aangesproken.


Vlak voor 24.00 uur horen bewoners van de Salamanderveen hulpgeroep. Zij vinden het slachtoffer bloedend op het fietspad van de Salamanderveen. Wat er in de tussentijd gebeurd is, is onduidelijk.

 

In het ziekenhuis is het slachtoffer diverse keren geopereerd. Na een kunstmatig coma is hij nu bij kennis maar zijn toestand is nog steeds zorgwekkend.

 

Getuigen

Gisteravond (24/11) werd aan dit incident aandacht besteed in de uitzending van Opsporing Verzocht. De politie is onder andere op zoek naar drie fietsers die even voor het incident over de Beverveen fietsen. Zij hebben mogelijk iets gezien wat verheldering kan geven in het onderzoek. Ook naar een man die op de Salamanderveen de hond van een voorbijganger aait, is de politie nog op zoek.

 

U kunt uw informatie met ons delen via de Opsporingstiplijn: tel 0800-6070. Anoniem melden kan. via Meld Misdaad Anoniem: tel 0800-7000.

Jongen in been gestoken op het Nieuwlandplein in Schiedam

Gemaakt: Vrijdag, 27 november 2020 00:49

SCHIEDAM - Donderdagavond is er een jongen in zijn been gestoken in de wijk Nieuwland na een ruzie. Meerdere jongens in donkere kleding vluchtten richting Vijfsluizen. De politie roept getuigen op zich te melden.

 

Donderdag iets voor 17.00 uur vond er een steekincident plaats aan het Nieuwlandplein. Er was een ruzie geweest tussen meerdere jongens. Een jongen van 17 jaar werd hierbij in zijn been gestoken. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte meteen een onderzoek en sprak met getuigen. De verdachte, in het zwart gekleed met hoody op, vluchtte richting Vijfsluizen. Wie heeft er iets gezien van dit incident en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844.

Medewerkers ontdekken 50 kilo cocaïne bij uitpakken container in de Botlek

Gemaakt: Vrijdag, 27 november 2020 17:33

BOTLEK - Uitpakken is leuk in deze tijd van het jaar, maar het levert soms ook vervelende verrassingen op. Donderdagmiddag werden bij het uitladen van een container bij een bedrijf in de Botlek opvallende pakketjes aangetroffen. De politie werd gebeld door de medewerkers van het bedrijf. En dat bleek terecht: er werd in totaal 50 kilo cocaïne aangetroffen.

 

De medewerkers van het bedrijf hadden bij het lossen van de container alleen metalen verwacht, maar troffen tot hun verbazing ook in folie verpakte pakketjes aan. Dat was genoeg reden om de politie te bellen. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de container doorzocht en de pakketjes in beslag genomen. De inhoud van de pakketjes werd getest. Het bleek daadwerkelijk om cocaïne te gaan. De afhandeling van de in beslag genomen cocaïne heeft in samenwerking met de Douane plaatsgevonden. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

 

De container kwam uit Zuid-Amerika. Aangezien er twee containers werden afgeleverd bij het bedrijf, is ook de andere container doorzocht. Hierin werden geen opvallende zaken aangetroffen. De Zeehavenpolitie doet onderzoek naar het incident.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Grote brand bij bowlingcentrum Dok99 in Vlaardingen

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 16:30

VLAARDINGEN - Dinsdagmiddag 1 december rond 12.45 uur brak brand uit in het restaurant, bar en bowlingcentrum Dok99 aan de Anna van Saksenweg in Vlaardingen.

 

Veel rook en vlammen komen uit het dak van het pand. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar 'zeer grote brand' zodat meerdere wagens ingezet kunnen worden om de brand onder controle te krijgen.

 

Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook.

Deelscooter van Go Sharing aangetroffen in water Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 22:36

SCHIEDAM - Dinsdagavond 1 december rond 21.55 uur is een deelscooter van Go Sharing in het water aangetroffen aan de Houthaven in Schiedam.

 

Omstanders hoorde een plons waarop de hulpdiensten werden ingeschakeld. De brandweer heeft met duikers nog naar personen in het water gezocht maar niemand aangetroffen. De scooter is door de hulpdiensten uit het water gehaald.

 

Hoe de scooter in het water terechtgekomen is, is niet duidelijk. Vermoedelijk is de scooter in het water gedumpt.

Overvaller supermarkt Mesdaglaan Schiedam gaat er zonder buit vandoor na worsteling

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 17:11

SCHIEDAM - De politie zoekt getuigen van een overval op een supermarkt op de Mesdaglaan in Schiedam. Woensdag 2 december rond 06.35 uur zag een getuige een overval op een supermarkt aan de Mesdaglaan in Schiedam gebeuren. Twee mannen liepen langs de winkel waarna een van hen naar binnen ging en geld eiste van een 60-jarige winkelmedewerkster.

 

Toen hij geen geld kreeg, ontstond een worsteling waarna hij er vandoor ging zonder geld. Beide mannen verdwenen in de richting van de Vlaardingerdijk.

 

Bij de overval werd geen wapen gezien maar de winkelmedewerkster stond bloot aan fysiek geweld. De politie onderzoekt de zaak. Heeft u mogelijk iets gezien wat met deze overval te maken kan hebben, meld dit dan via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.

Stichting Ambulance Wens rijdt 15.000ste rit

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:04

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half 9 is een ambulance voor de 15.000ste rit van Stichting Ambulance Wens vertrokken.

 

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Op de foto staan oprichter Kees Veldboer en vrijwilliger Judith Lanser.

 

Voor meer informatie kijk op www.ambulancewens.nl.

Diepwater-constructieschip Thialf arriveert op de Landtong in Rozenburg

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 16:16

ROZENBURG - Zondagmorgen 6 december rond 6.00 uur arriveerde het diepwater-constructieschip Thialf op de Landtong bij Rozenburg.

 

De op een na grootste diepwater-constructieschip van de firma Heerma wordt afgemeerd naar de Slepnir, een 'heavy listing vessel' welke eveneens van de firma Heerema is.

Vuurwerkbom vernielt glazen deuren bij ingang van het gemeentehuis in Vlaardingen

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 16:07

VLAARDINGEN - Zondagnacht rond 23:10 uur vernielde een vuurwerkbom twee glazen deuren en een pui van een ingang van het gemeentehuis in Vlaardingen. Uit onderzoek blijkt dat er vermoedelijk een shell is afgestoken, een soort mortierbom. Getuigen die meer weten of camerabeelden hebben en nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd alsnog contact op te nemen.

 

Uit het onderzoek dat na de vernieling is opgestart komt naar voren dat het vermoedelijk gaat om drie daders die uit de richting van de Maassluissedijk komen, de Markt oplopen en daarna iets aansteken. Zij vluchten na de explosie in de richting van de Schoolstraat. Misschien zijn er meer mensen die zondagavond iets opgevallen is of de verdachten hebben gezien.

U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

Fietser gewond bij aanrijding met auto op de Lorentzlaan in Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 21:40

SCHIEDAM - Dinsdagavond 8 december rond 20.05 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de Lorentzlaan in Schiedam. Een persoon raakte bij het ongeval gewond.

 

Het slachtoffer werd na behandeling door het ambulancepersoneel voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Melding van flatbrand in Schiedam blijkt loos alarm

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 21:54

SCHIEDAM - Dinsdagavond 8 december rond 21.00 uur zou brand ontstaan zijn in een flat aan de Vlaardingerdijk in Schiedam.

Meerdere eenheden werden ingezet. Na onderzoek bleek er geen sprake van brand te zijn. Waardoor de brandmelding was binnen gekomen, is niet duidelijk.

Kind vindt vuurwapen in speeltuin van Vlaardingse basisschool

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 19:45

VLAARDINGEN - Een leerling van een Vlaardingse basisschool vond vandaag tijdens het buitenspelen in de speeltuin een doorgeladen vuurwapen. De politie doet onderzoek en doet een oproep voor informatie.

 

Hoe anders had dit kunnen aflopen... Donderdagmiddag tijdens de schoolpauze in de speeltuin aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen vond een leerling een vuurwapen. Gelukkig was de leerling en school zo slim om het wapen met rust te laten en gelijk de politie te waarschuwen. De agent die het wapen veilig heeft gesteld, concludeerde dat het om een geladen vuurwapen ging. De politie doet forensisch onderzoek naar het wapen. Door het te onderzoeken op eventueel DNA, vingerafdrukken en schiettoetsen ermee te doen, hoopt de politie te achterhalen of het wapen bij een misdrijf is gebruikt. Iedereen die informatie heeft die bij dit onderzoek zou kunnen helpen, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche van district Noord.

 

Vindt u een wapen of heeft u weet van een wapen, meld dit dan altijd bij de politie. Help mee de straten veiliger te maken. Wilt u anoniem blijven, kunt u ook bellen met M. via 0800-7000.


In de strijd tegen het vuurwapengeweld looft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam sinds oktober 2019 beloningen uit voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Daarmee 'verdient' een tipgever maximaal 750 euro. Om de identiteit van de tipgever nog beter af te kunnen schermen, komen politie en OM nu met een speciaal 06 nummer: 06-33236432. Deze komt rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI), een afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van de melder.

Politie rukt uit naar Wibra aan de Schiedamseweg na overval

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 17:42

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 12 december rond 15.45 uur heeft bij de Wibra aan de Schiedamseweg in Rotterdam een overval plaatsgevonden.

 

Een overvaller zou met een mes de kassière hebben bedreigd om geld. De overvaller heeft het onbekende hoeveelheid geld meegekregen en was vervolgens weggerend. De kassière was niet gewond geraakt tijdens de overval.

 

Twee meiden verlieten net de winkel nadat de overvaller naar binnen stormde. De politie is op zoek naar de twee getinte tienermeiden aangezien ze belangrijke getuigens zijn.

Kleine brand zorgt voor veel rook in portiek Vlaardingen

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 22:02

VLAARDINGEN - Zondagavond 13 december rond 21.30 uur was brand ontstaan in een portiek aan de Spoorstraat in Vlaardingen.

 

Het was een plastic voorwerp wat in brand had gestaan wat voor flinke rook overlast zorgde. De brandweer hoefde niet te blussen en heeft het portiek geventileerd.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Maaltijdbezorgster gaat onderuit met brommer in Schiedam

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 19:58

SCHIEDAM - Maandagavond 14 december rond 19.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Burgemeester Van Haarenlaan in Schiedam.

 

Een maaltijdbezorgster is met haar brommer onderuit gegaan, nadat ze door een personenauto werd ingehaald. De vrouw werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op haar verwondingen en ze werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het verkeer heeft enige hinder van het ongeval.

Man gestoken met schaar bij ruzie aan de Willemskade in Schiedam

Gemaakt: Dinsdag, 15 december 2020 17:35

SCHIEDAM - Dinsdagmiddag 15 december 2020 heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Willemskade in Schiedam. Volgens 112 Meldingen Schiedam werden de hulpdiensten om 16:58 uur opgeroepen.

 

Een minderjarige jongen had ruzie met een oudere man. De jongen heeft vervolgens de man gestoken met een schaar. De politie heeft de jongen opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. De man raakte licht gewond bij het steekincident en hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

Politieonderzoek moet uitwijzen hoe het steekincident precies heeft kunnen gebeuren.

Man (26) dood bij schietpartij op de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen

Gemaakt: Donderdag, 17 december 2020 02:44

VLAARDINGEN - Bij een schietincident op de Patrimoniumdwarsstraat viel woensdagavond 16 december een dodelijk slachtoffer te betreuren; een 26-jarige man uit Vlaardingen.

 

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan. De man bleek een schotwond te hebben. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het slachtoffer ter plaatse.


Politie schiet man neer
In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuigen kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man wordt nog onderzocht. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

 

Groot onderzoek gestart
Medewerkers van de Forensische Opsporing startte gisteravond meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie.

 

Getuigen en camerabeelden gezocht
Ook al hebben we inmiddels al wat getuigen gesproken, nog steeds blijft informatie welkom. Ook camerabeelden van de omgeving zijn waardevol voor het onderzoek. Vandaag begint het buurtonderzoek en zullen politiemensen bij bewoners van de wijk langs de deur gaan. Heeft u informatie, laat het ons weten via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan met 0800-7000.

Verdachte dodelijke schietpartij Vlaardingen is heengezonden en geen verdachte meer

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:23

VLAARDINGEN - Bij een schietincident op de Patrimoniumdwarsstraat viel woensdagavond 16 december een dodelijk slachtoffer te betreuren; een 26-jarige man uit Vlaardingen. In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuige kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man is onderzocht en uit dat onderzoek blijkt dat er geen verdenking meer is richting de man. Hij is vandaag op vrije voeten gesteld en is geen verdachte meer in de zaak. Ook heeft hij inmiddels het ziekenhuis verlaten.


Omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer die avond meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan. De man bleek een schotwond te hebben. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het 26-jarige slachtoffer ter plaatse. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

 

Groot onderzoek gestart
Medewerkers van de Forensische Opsporing startten meteen met een groot onderzoek. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar het incident. Zoals gebruikelijk stelt de Rijksrecherche een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie.

 

Getuigen en camerabeelden gezocht
Ook al heeft de politie inmiddels al wat getuigen gesproken, nog steeds blijft informatie welkom. Ook camerabeelden van de omgeving zijn waardevol voor het onderzoek. Er is een buurtonderzoek gehouden waarbij politiemensen bij bewoners van de wijk langs de deur gaan. Heeft u informatie, laat het de politie weten via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan met 0800-7000.

Oplichters sturen uitslag corona test via SMS bericht

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 17:33

NEDERLAND - Er zijn oplichters actief in Nederland die via SMS-berichten een corona testuitslag sturen. De GGD geeft NOOIT een testuitslag via SMS.

 

Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg!

Aanhoudingen voor vuurwerkbom gemeentehuis Vlaardingen

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 20:20

VLAARDINGEN - Zondag 6 december vernielde een vuurwerkbom twee glazen deuren en een pui van een ingang van het gemeentehuis in Vlaardingen. Gisteren en vandaag werden daar twee verdachten voor aangehouden.


Het was even na elf uur 's avonds toen een explosie de ingang van het gemeentehuis vernielde. Op basis van camerabeelden vermoedt de politie dat het gaat om drie daders. Op beelden is te zien dat zij uit de richting van de Maassluissedijk komen, de Markt oplopen en daarna iets aansteken. Zij vluchten na de explosie in de richting van de Schoolstraat.

 

De beelden zijn ook getoond in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Uiteindelijk was het 'ouderwets' opsporingswerk dat zondag 20 december leidde tot de aanhouding van een 26-jarige Vlaardinger. Maandag werd er nog een 19-jarige Vlaardinger aangehouden.

 

Het onderzoek is hiermee niet klaar. Getuigen die meer weten of camerabeelden hebben en nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd alsnog contact op te nemen. Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.