Logo 112Schiedam

Redactie overig 0 reactie(s) di 07 juni 2022, 20:14

Garagebedrijf gesloten, 7 controleurs onwel tijdens controle

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20:14 uur
SCHIEDAM – Op last van de Burgemeester is een garagepand aan de Nieuw-Mathenesserstraat in Schiedam op vorige week met spoed gesloten. Die middag vond een integrale controle plaats in het garagebedrijf. Het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam voerde de controle uit samen met de politie, brandweer, DCMR en gemeentelijke bouwinspecteurs. Tijdens het onderzoek werden meerdere controleurs onwel.

In het garagebedrijf zijn voertuigen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het team trof verder brandgevaarlijke chemische stoffen aan. Ook was er een grote hoeveelheid sterke drank in het bedrijf aanwezig, wat in overtreding is met de Alcoholwet. Daarnaast maakte het bedrijf geen gebruik van het Digitaal Opkopers Register (DOR), een verplicht registratiesysteem voor kopers en verkopers van tweedehands goederen.

Tijdens het onderzoek werden 7 controleurs onwel: zij kregen hoofdpijn, keelklachten en branderige ogen. Ambulancepersoneel heeft de controleurs eerste hulp geboden. De brandweer constateerde een zeer brandgevaarlijke situatie en afwijkende waardenmetingen van de chemische stoffen. Sommige brandgevaarlijke afvalstoffen waren niet goed opgeslagen. Ook is niet duidelijk hoe de stoffen worden afgevoerd. Er kon niet achterhaald worden welke stof de klachten heeft veroorzaakt.

Gezien de grote gevaarzetting en de geconstateerde overtredingen heeft de burgemeester besloten het pand met spoed te sluiten. Dit geeft de instanties de tijd om nader onderzoek te doen en de gevaarlijke situatie te beëindigen. Er wordt een handhavingstraject gestart tegen het bedrijf.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.