Logo 112Schiedam

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 22 september 2021, 21:06

Drie nieuwe aanlegsteigers officieel geopend

SCHIEDAM – De gemeente Schiedam realiseerde deze zomer 3 nieuwe openbare aanlegsteigers in de binnenhavens. Vrijdag 17 september werden ze officieel geopend bij de aanlegsteiger naast molen de Walvisch. Door deze steigers zijn distillateurs beter bereikbaar vanaf het water, waardoor het Dutch Distillers District verder vorm krijgt. De aanleg van de steigers is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Wethouder Marcel Houtkamp: ‘‘Wij zijn trots op onze distillateurs, onze makers en ons jeneververleden. Mooi dat door het realiseren van openbare aanlegsteigers bij Museummolen De Walvisch, Koninklijke De Kuyper en Loopuyt het jeneververhaal nog verder tot leven komt.’’ Schiedam Partners, de organisatie die samen met de gemeente de citymarketing voor Schiedam verzorgt, breidt haar gintours en arrangementen verder uit, zodat bezoekers straks eenvoudig een kijkje kunnen nemen bij de distillateurs. ‘‘De steiger bij Museummolen De Walvisch is daarnaast de ideale plek voor het nieuwe vertrekpunt van de fluisterboot. Passagiers kunnen gebruik maken van de voorzieningen van de molen en ook het museum bezoeken.’’

Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Jeannette Baljeu: “Deze aanlegsteigers zijn een goed voorbeeld van een zeer geslaagd project. Door de goede samenwerking combineren we hiermee diverse vormen van toerisme en waterrecreatie en houden we aandacht voor ons cultureel erfgoed. Waterrecreatie is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Deze aanlegsteigers op deze historische plek zijn dan ook een mooie aanvulling voor waterrecreatie in Zuid-Holland.”

Over het Dutch Distillers District
Schiedam is dé distilleerstad van Nederland. Niet alleen door het verleden, maar juist ook door het nu. Met gerenommeerde jenever, likeuren en –ginproducenten speelt Schiedam een centrale rol binnen de branche en de toeristische sector. De gemeente Schiedam, Schiedam Partners en Rotterdam Partners promoten Schiedam internationaal als het Dutch Distillers District. Het doel is het cultureel erfgoed te behouden en de identiteit van Schiedam als bakermat van de jenever verder te versterken. Samen met distillateurs, musea en Schiedam Partners geeft de gemeente vorm en inhoud aan dit district door het organiseren en ondersteunen van evenementen, proeverijen, rondvaarten en themawandelingen. Door het versterken van de identiteit en het imago van Schiedam, verbeteren zij het toerisme en het economisch klimaat.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.