Logo 112Schiedam

Redactie brand 0 reactie(s) vr 12 november 2021, 8:18

Dode en zeven gewonden bij grote brand in flat Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Bij een brand in een woning aan het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel is in de nacht van donderdag op vrijdag een persoon om het leven gekomen. Zeven andere personen raakten gewond door rookinhalatie. Tientallen woningen zijn door de brandweer ontruimd.

Even voor drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand op de twaalfde verdieping. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. Tijdens het blussen werd er in de woning een slachtoffer aangetroffen. Brandweerlieden hebben het slachtoffer naar beneden gebracht waarop de reanimatie is gestart. De hulp mocht niet meer baten voor het slachtoffer.

De brandweer dacht rond half vier de brand onder controle te hebben, het vuur laaide spontaan op het dak weer op en metershoge vlammen brachten veel schade aan. De rookontwikkeling trok het ventilatiekanaal in. Hierdoor stroomden de woningen op de etages onder de brand vol met rook. In één woning ontstond er brand, een bewoonster ademde zo veel rook in dat ze met ambulancepersoneel naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De brand is inmiddels uit, en de bewoners zijn onder gebracht in het sportcomplex van Aquapelle.

Burgemeester Peter Oskam heeft zich ter plaatse laten informeren en de bewoners een hart onder de riem gestoken. Wanneer de woningen weer vrijgegeven kunnen worden is nog niet bekend.

112 Capelle aan den IJssel

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Capelle aan den IJssel lees je in onze categorie 112 Nieuws Capelle aan den IJssel. Alle 112 alarmeringen uit Capelle aan den IJssel kan je live volgen via 112 meldingen Capelle aan den IJssel.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.