Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 06 december 2021, 19:44

Deze bekende voetballers speelden ooit voor SVV

Laatste update: 1 jaar geleden

Hoewel SVV tegenwoordig in de Vierde klasse zaterdag en zondag speelt, kent de Schiedamse Voetbal Vereniging een mooie geschiedenis. Twee keer speelde de club in de Eredivisie. De laatste keer was in het seizoen 1990-1991, nadat een faillissement als bij wonder werd afgewend en trainer Dick Advocaat een jaar eerder deed wat niemand voor mogelijk achtte: promoveren. In dat legendarische seizoen, waarbij de thuiswedstrijden in De Kuip werden gespeeld, wist SVV zich sportief te handhaven. Deze grote namen speelden in die periode voor de Schiedamse volksclub.

Maarten Atmodikoro
Een van de spelers die in 1990 met SVV in de Eredivisie aantrad, is Maarten Atmodikoro. De in Paramaribo geboren ex-profvoetballer debuteerde op negentienjarige leeftijd voor SVV en speelde uiteindelijk zeven seizoenen voor de club. Later zou hij onder meer voor NAC Breda, N.E.C. en ADO Den Haag spelen. Bijzonder is dat Maarten Atmodikoro, die principieel tegen geweld is, een van de laatsten is die omwille van dienstweigering heeft vastgezeten.

Winston Lloyd Bogarde
De voormalig Surinaams-Nederlandse profvoetballer Winston Bogarde kende een heel mooie carrière. Toch was het geloof in Bogarde bij SVV niet meteen heel groot. In het seizoen 1988-1989 debuteerde hij voor de Schiedamse ploeg, maar zijn bijdrage was beperkt tot twee wedstrijden. Een jaar later rekende SVV niet meer op zijn diensten.

Winston Bogarde zou na een korte periode bij Sparta Rotterdam uiteindelijk uitkomen voor topclubs als Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea FC. Hij ging na zijn loopbaan in het voetbal wedden en pokeren. In 2007 nam hij samen met onder meer Lange Frans deel aan het programma Veronica Poker. In 2011 werden drie van zijn huizen door de bank geveild en Ajax bood hem een baan aan. Bij Ajax is hij intussen uitgegroeid tot assistent-trainer onder hoofdtrainer Erik ten Hag.

Jos Luhukay
De loopbaan van Jos Luhukay liep aanvankelijk niet van een leien dakje. Toen hij in 1981 als zeventienjarige zijn debuut maakte bij FC VVV had hij meteen te kampen met een hernia. Het duurde uiteindelijk tot 1986 voordat hij opnieuw een kans kreeg in het betaald voetbal. Met FC VVV speelde hij drie seizoenen in de Eredivisie, waarna hij door SVV-trainer Dick Advocaat naar Schiedam werd gehaald. Later zou hij de overstap maken naar RKC en vervolgens naar de Duitse Bundesliga trekken. De zoon van een Molukse vader en een Nederlandse moeder is intussen als trainer aan de slag bij VVV-Venlo, waar het voor hem allemaal begon.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons