Logo 112Schiedam

Redactie overig 0 reactie(s) di 02 november 2021, 15:34

Boze leerling (15) zorgt voor commotie op Schiedamse school

Laatst bijgewerkt: dinsdag 15:34 uur
SCHIEDAM – Een 15-jarige leerling in een school aan de Hugo de Grootstraat zorgde voor grote commotie toen hij in woede ontstak tijdens een scheikundeles. Na een woordenwisseling met de docent ontstond een worsteling tussen de twee, waarbij andere docenten de leraar te hulp schoten. De jongen gooit met spullen, waaronder flessen met een scheikundige stof. Dat zorgt bij twee medeleerlingen voor irritatie aan hun ogen, een persoon loopt een hoofdwond op. De leerlingen en docenten weten het lokaal te verlaten, waarna ze de tierende scholier in de ruimte opsluiten.

Terwijl buiten het lokaal en de school door politie en brandweer maatregelen worden genomen om de jongen op een goede en veilige manier voor hemzelf en voor anderen onder controle te krijgen, weet de wijkagent door het vernielde raam contact met hem te krijgen. Hij kalmeert dusdanig dat hij zelf het lokaal uitloopt en rustig kan worden aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling en mishandeling.

Een persoon raakt buiten het schoolgebouw, mogelijk door alle consternatie, onwel en wordt voor controle naar het ziekenhuis gebracht, net als de twee leerlingen die met de chemische stof in aanraking kwamen. Het slachtoffer met de hoofdwond kan door de ambulance ter plaatse worden behandeld.

Het incident heeft logischerwijs een grote impact op de docenten en leerlingen die aanwezig waren op de school. Vanuit de school, de gemeente en de veiligheidsregio wordt goede nazorg voorbereid.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.