Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 09 november 2022, 19:48

Bijna de helft van de Nederlanders wijst Sinterklaasevenementen af

Het is verbazingwekkend dat alle landen een traditie hebben die betrekking heeft op Kerstmis. Terwijl jij tijdens de sneeuwdagen op je vintage fauteuils zit, gaan veel mensen de straat op om een ​​Sinterklaasfeest te vieren. Deze traditie is populair onder de Nederlanders. Bijna de helft van de mensen viert het echter niet meer vanwege de Zwarte Piet controverse. Een andere grote reden is de economische crisis waardoor meer mensen thuisblijven in plaats van te genieten van de festiviteiten. Veel mensen zeggen dat ze quality time willen doorbrengen met gezinnen thuis en dit evenement een keer overslaan, vooral om geld te besparen.

Over Sinterklaas Evenement in Nederland

Terwijl veel mensen deelnemen aan het evenement, kiezen anderen ervoor om hun huis te versieren. Installeer bijvoorbeeld een design hanglamp en geniet met het gezin van een plechtige besneeuwde dag. Wat is het Sinterklaasfeest eigenlijk? Bij deze parade is Sinterklaas betrokken die zijn boot inruilt voor een wit paard. Later gaat deze parade verder door lokale straten. Je kunt ook een groep vrolijke helpers zien, de Pieten genaamd, die snoep en koekjes naar mensen gooien. Aan het begin van de middag brengt Sinterklaas een uniek muzikaal programma voor kinderen op de Dam.

Zwarte Piet controverse

Veel lokale bewoners zullen het komende evenement overslaan en genieten van andere activiteiten, zoals het installeren van een vintage kledingkast, een diner koken met gezinnen en nog veel meer. Een van de redenen is de Zwarte Piet controverse. De zwarte pieten zorgen voor verontwaardiging in binnen- en buitenland. Talloze mensen zeggen dat de dikke rode lippen, het zwarte gezicht, de zwarte krullende pruik, de gouden oorringen en de opzichtige middeleeuwse kleding van zwarte pieten racistisch zijn. Critici zeggen dat zijn uiterlijk de koloniale tijd vertegenwoordigt toen het land deel uitmaakte van de slavenhandel.

Sinterklaas en Kerstman – Zijn ze hetzelfde?

Een sinterklaas evenement is gezellig en iedereen kan ervan genieten. Het is echter anders dan de zogenaamde Kerstman. Terwijl de Kerstman in de nacht van 24 december van het ene dak naar het andere gaat om cadeautjes te bezorgen aan brave kinderen, deelt Sinterklaas op 5 december cadeautjes uit. Daarnaast paradeert hij door de stad en geeft hij snoep of koekjes aan kinderen van alle leeftijden. Sinterklaas zou de incarnatie zijn van Kerstman of de patroonheilige van kinderen.

Sinterklaasoptocht in 2022

Ondanks de controverse zal de meerderheid in Nederland dit jaar genieten van de Sinterklaasoptocht. Ouders met kinderen staan ​​langs de straten om te zwaaien en te juichen als de groep voorbij komt. Op dat moment zie je Sint en zijn helpers kleine cadeautjes en traditionele snoepjes weggeven. Dit kan een paar dagen duren tot het hoofdfeest op 5 december.

Kunnen buitenstaanders meedoen?

Het goede nieuws is dat iedereen van deze parade kan genieten, ook buitenstaanders. De botenparade begint om 10.00 uur in de Omvalbuurt in Amsterdam. Je kunt het vanaf verschillende plekken bekijken, waaronder Theater Carre, Amstel Hotel, Ceintuurbaan en Weesperzijde. Later komt de stoet aan bij het Scheepvaartmuseum en op dat moment begint de parade. Later gaat het verder en eindigt op de Dam.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons