Redactie misdaad 0 reactie(s) do 07 oktober 2021, 21:50

Bedrijfspanden op bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse gesloten na aantreffen drugslab

Laatst bijgewerkt: donderdag 21:50 uur
SCHIEDAM – De burgemeester heeft dinsdagavond met een spoedsluiting 2 bedrijfspanden op bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse gesloten. Uit onderzoek van interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam en de politie bleek dat er een drugslab in aanbouw was. Ook was er sprake van illegale bewoning.

Een bedrijfspand een de Couwenhovenstraat kwam eerder deze week in beeld tijdens een controle van het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam. Woensdagmiddag nam de politie er een auto in beslag. Daarbij werden in het bedrijfspand meerdere slaapplaatsen aangetroffen. Naast de eigenaresse en een bezoeker bleken er 11 mensen te verblijven, waaronder een aantal Colombianen. Een van de ruimtes was ingericht als groot slaapvertrek en werd ook zo gebruikt.

Bij aankomst van de politie trachtten de meeste aanwezigen tevergeefs te vluchten. Vier Colombianen werden door de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) staande gehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren. Op de begane grond bevond zich een ruimte met diverse goederen die gebruikt kunnen worden voor het verwerken van harddrugs.

Onderzoek in een aangrenzend pand aan de Nieuw-Mathenesserstraat, dat van dezelfde eigenaar bleek te zijn, wees uit dat men hier vermoedelijk bezig was een cocaïnewasserij op te bouwen. Hoewel er geen chemicaliën werden aangetroffen, is het waarschijnlijk dat het pand werd ingericht voor drugsgerelateerde activiteiten.

In de bedrijfspanden werden overtredingen van het Bouwbesluit en het bestemmingsplan geconstateerd en illegale bewoning aangetroffen. De gemeente doet hier verder onderzoek naar. Ook werd de alcoholwet overtreden.

De burgemeester heeft beide panden met een spoedsluiting gesloten. Binnen 2 weken volgt het besluit of de panden ook voor langere tijd dicht blijven.

Bij een naastgelegen bedrijf werd een onderzoek ingesteld. Ook hier bleek sprake van illegale bewoning.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.