Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:30:40 Autom. Brand Oms Hotel-restaurant Rijnmond Nieuwlandplein Schiedam 170431 Ic01... Prio Hoog Eenheid | Schiedam Kazernealarm Brandweer Waterweg Rijnmond
vrijdag 20 juli 2018

DINSDAG 10|07

Politie bekeurt automobilisten die het vrachtwagens moeilijk maken

Geregeld vinden ongevallen plaats tussen personen- en vrachtauto's. De oorzaak ligt veelal in het feit dat automobilisten, maar ook fietsers, onvoldoende rekening houden met de specifieke kenmerken van een vrachtwagen, zoals beperkt zicht vlakbij de vrachtwagen

REGIO - Het Verkeershandhavingsteam van de politie houdt op dinsdag 10 juli en woensdag 11 juli samen met een specialistisch verkeersteam een actie gericht tegen verkeersgevaarlijk gedrag. Daarbij wordt speciaal gelet op gevaarlijk gedrag ten opzichte van vrachtwagens.

 

Geregeld vinden ongevallen plaats tussen personen- en vrachtauto's. De oorzaak ligt veelal in het feit dat automobilisten, maar ook fietsers, onvoldoende rekening houden met de specifieke kenmerken van een vrachtwagen, zoals beperkt zicht vlakbij de vrachtwagen. Hierdoor kan het voorkomen dat vrachtwagenchauffeurs een auto of fiets over het hoofd zien omdat deze zich in de zogenoemde dode hoek bevindt. Ook houden andere weggebruikers er vaak onvoldoende rekening mee dat een vrachtwagen minder snel kan optrekken, minder gemakkelijk kan uitwijken en ook vaak een langere remweg heeft.

 

Ook vizier op vrachtwagens
Vrachtwagenchauffeurs kunnen eveneens rekenen op een scherpe blik van de politie. Veel truckers zijn onderweg met heel andere zaken bezig dan het besturen van hun voertuig. Appen en bellen komen vaak voor, maar ook activiteiten als koffiezetten onderweg. Sommige cabines zijn zodanig versierd dat het zicht van de chauffeur wordt beperkt. Dit kan leiden tot slordig rijgedrag en gevaarlijke situaties.

 

Asociaal gedrag en afleiding
De politie handhaaft deze dagen zowel op asociaal gedrag als afleiding in het verkeer, zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarbij letten de agenten speciaal op inhalen over een doorgetrokken streep, rijden over verdrijvingsvlakken of puntstukken en het niet volgen van de richting die een voorsorteervak aangeeft. Maar tegen andere overtredingen zoals kleven, afsnijden, inhalen zonder voorrang te geven et cetera wordt uiteraard ook opgetreden. Overtreders worden aan de kant gezet en krijgen een bekeuring.

Foto's
1/1
Reacties
Reactie van JT Rugge heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -13
Gerard zegt: spacer
Kijken ze ook naar het gedrag van de vrachtauto chauffeurs zoals olifanten en te weinig afstand houden?
10-07-18 22:39
Score: -1
MR Veltmeijer zegt: spacer
Als neem eens rekening met elkaar houd gaat het vele malen beter op de weg .En als je alles eens gaat bekijken
zal je zien dat daar waar geen inhaal verbot is er minder files zijn , je hebt namelijk minder treintjes met vrachtwagens.
En als de auto rijders ochtens iets eerder van huis gaan hoeven ze ook niet als weg piraten te rijden.
11-07-18 07:59
Score: 21
Reactie van Claudia heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -7
Amlb zegt: spacer
Wat ik doodeng vind is ,dat wanneer een vrachtauto achteruit rijd om te parkeren voor laden en lossen
Ondanks het piepje dat duidelijk hoorbaar is ..hij er geen gelegenheid voor krijgt ...en erger nog er zo nodig nog ouderen op de fiets vaak met 1 0f meerdere kinderen er bij op .. er nog snel achterlangs moeten ...
11-07-18 13:24
Score: 17
Henny Rouwhorst zegt: spacer
Ik zie zo vaak dat een personenauto naar links gaat en dan vlak voor een vrachtwagen naar rechts om de afrit te nemen. Geduld is een schone zaak. Is het zo erg om even achter de vrachtwagen te blijven en de afrit normaal te nemen? vooral tussen Amersfoort-Vathorst en Harderwijk.
11-07-18 18:05
Score: 20
Xowe zegt: spacer
Hoe vaak ik ziet dat een automobilist nog net even de vrachtwagen inhalen over de invoegstrook op de rondweg oost terwijl het al bijna 1 rijstrook is en er verkeer tegemoet komt.
Heb vaak in de ankers moeten vliegen met de auto achter de vrachtwage omdat hij abrupt weer moet af remmen voor zo'n wegpiraat om ongelukken te voorkomen.
11-07-18 18:47
Score: 13
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie