Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:27:51 (dia: ) Ambu 17115 Schiedamseweg 3134BB Vlaardingen Vlaard Bon 172669 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-115
zaterdag 20 oktober 2018

DINSDAG 15|12

EOD demonteert vuurwerkbom in woning Spijkenisse

Door de vondst moesten bewoners van twee omliggende woningen hun huis voor korte tijd verlate

SPIJKENISSE - In een woning aan de Akkersvoorde in Spijkenisse werd dinsdag een vuurwerkbom gevonden. De EOD demonteerde het zelfgemaakte explosief. De 20-jarige bewoner was niet thuis, maar werd elders in Nederland opgepakt.


Na aanleiding van een eerder onderzoek kwam de politie bij deze woning terecht. In het huis vonden agenten de vuurwerkbom. Vanwege het ontploffingsgevaar van zelfgemaakte explosieven, komt de EOD altijd een onderzoek doen. In dit geval demonteerde de dienst de bom in de woning. Naast het explosief vond de politie ook 20 illegale vuurpijlen. Deze zijn in beslag genomen.

De bewoner was tijdens de inval niet thuis. Hij was elders in het land. De 20-jarige man werd in korte tijd getraceerd en aangehouden.


Door de vondst moesten bewoners van twee omliggende woningen hun huis voor korte tijd verlaten. Ook werd de straat uit voorzorg afgezet en waren de hulpdiensten aanwezig. Na het demonteren werden de maatregelen opgeheven.


Meld het!
De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is soms bijna net zo zwaar als explosieven. Het is onveilig en gevaarlijk, voor uzelf en voor uw omgeving. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-88 44. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online.

Locatie

Headlines