Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:26:25 (dia: ) Ambu 17111 Oosterstraat 3112SH Schiedam Schidm Bon 170576 Prio Middel Eenheid | Ambulance 17-111

Ambulance 17-111

dinsdag 16 oktober 2018

DONDERDAG 07|11

Preventief fouilleren levert oa mes en betonschaar op

SCHIEDAM - In samenwerking met medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam, verrichtte de politie woensdag een preventief fouilleeractie. Hierbij werden ruim 120 mensen gefouilleerd en werd onder andere een mes in beslag genomen.

 

De actie vond plaats rondom het station in Schiedam Oost vanwege de wijkgerichte aanpak. Naast dat de politie in uniform aanwezig was, surveilleerden er ook agenten in burger rondom het station om eventuele verdachte situaties te signaleren.

 

In totaal werden 124 personen gefouilleerd. De politie hield onder andere een 23-jarige man aan voor het bezit van 111 gram softdrugs. De man kreeg een lik-op-stuk transactie van Euro 170,- en werd daarna heengezonden. De softdrugs is in beslag genomen en vernietigd.

 

Tevens vonden agenten tijdens de fouillering meerdere voorwerpen zoals een betonschaar, een klapmes, een schroevendraaier en een mes. Omdat deze voorwerpen gebruikt kunnen worden als inbrekersgereedschap, is het bij je dragen van dit soort voorwerpen in sommige omstandigheden verdacht, dan wel strafbaar. Daarom zijn ook deze voorwerpen gisteren in beslag genomen.

 

Leefbaarheid en veiligheid

In 2013 startte in Schiedam Oost de wijkgerichte aanpak. Dit is een van de acties van de gemeente Schiedam om een aantal problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid in Oost aan te pakken. De gemeente werkt samen met de Belastingdienst, het UWV, de politie, Sociale Verzekeringsbank, Inspectie SZW maar ook met lokale partners in de wijk. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Schiedam.

Locatie

Headlines